Kokcu

VK Sportphoto

Europees

Kökcü: "Gezien het spelbeeld is het terecht"

Ference

Na afloop van het teleurstellende gelijkspel in Denemarken, kwam aanvoerder Orkun Kökcü voor de camera bij Veronica. De middenvelder was uiteraard ontevreden over het resultaat, maar was realistisch. Zo vond hij de 0-2 voorsprong ietwat gelukkig en vond hij dat Feyenoord de 2-2 te veel over zichzelf afriep. Over zijn blessure vertelde hij kort dat het ging om een tik, die wat harder doorwerkt door zijn matige voorbereiding.
 
Terugblikkend op het resultaat zegt Kökcü: “Als je heel eerlijk moet zijn, gezien het spelbeeld vooral 2de helft, moeten we kunnen leven met een gelijkspel, maar omdat hij zo laat valt, is het wel zuur. Maar wat ik zeg, gezien het spelbeeld is het terecht. Zij zetten heel goed druk, heel hoog druk en wij hielden de bal niet goed genoeg bij ons. We leden te veel balverlies, ik ook volgens mij en dan kom je er niet doorheen bij. Het was gelukkig dat we 0-2 voorkomen. Dan denk je het met vechten te bereiken, die drie punten, maar het was voetballend gezien was het te matig.”
 
Op de vraag of Kökcü, ondanks het slechte spel, wel het gevoel had dat Feyenoord met de volle buit terug het vliegtuig in kon, antwoordde hij: “Dat is waar je je op instelt. Je weet dat je er niet lekker in zit en dan moet je bikkelen. We stonden met de rug tegen de muur, dan weet je dat hij nog kan vallen en dat is ook gebeurd eigenlijk.”
 
Kökcü ging er na een uur af nadat hij een 'tik' kreeg: “Ik moet zeggen ik heb de voorbereiding niet helemaal kunnen draaien, we hebben in deze laatste periode heel veel wedstrijden gespeeld, en ja ik had een betere voorbereiding moeten hebben denk ik. Maar ja, door ziekte en blessure heb ik die niet kunnen draaien. Daardoor dat ik soms ook wat sneller lichte pijntjes voel en dus moet ik mij goed gaan voorbereiden wil ik deze zondag spelen.”

Delen

Reacties

Het middenveld staat niet zowel verdedigend als aanvallend niet. Buitenspelers worden zo slecht bereikt dat ze nooit 1 op 1 kunnen lopen. Iets wat vorig jaar met sinisterra zo goed liep. Verder zijn sommige spelers hopeloos uit vorm. Perfecte moment op eens gimenez basis te zetten, en wellicht die Paixao.
Als er om hem heen net zo pover wordt gevoetbald als nu het geval is, dan kun je een typische box-speler als Gimenez de onmogelijke opdracht van meer speelminuten beter besparen. Tenzij hij behoefte heeft aan een vakantiegevoel en het dus prima vind om de hele tijd op een eiland te staan.