slot

Europees

Slot: "We hebben echt nog een lange weg te gaan"

Van de redactie

Feyenoord gaf donderdagavond in Denemarken tegen FC Midtjylland een 0-2 voorsprong na rust uit handen. Slot gaf in gesprek met Veronica aan dat zij ‘gelukkig mogen zijn met een 2-2 gezien het spelbeeld en de krachtsverhoudingen’. Door het gelijkspel van het andere duel donderdagavond in groep F tussen Sturm Graz en Lazio (0-0) staan alle vier de clubs op vier punten uit drie duels.

“Ik denk dat wij de hele wedstrijd minder zijn geweest dan Midtjylland," begint Slot. "Het was een geschenk was dat wij met de rust met 0-2 voor stonden. Maar het was nog geen uitgemaakte zaak dat wij hem gingen winnen, want ook de tweede helft waren wij de mindere van de twee. Misschien zijn wij uiteindelijk nog wel goed weg gekomen, ook met 2-2. Maar als je 0-2 hebt voor gestaan dan voelt het wel als een teleurstelling, maar als je de wedstrijd eerlijk analyseert, denk ik dat wij de meest gelukkige zijn met 2-2.”

Waar het vandaag aan lag, is volgens de Feyenoord-trainer duidelijk. “Het ligt enerzijds aan jezelf en anderzijds aan de weerstand. Ik denk dat het duidelijk is dat wij in wedstrijden als deze om de weerstand tegen te gaan echt nog wel een lange weg te gaan hebben als het gaat om zuiverheid aan de bal. Een ander onderdeel wat ons vorig jaar heel goed maakte en waar we nu echt nog wel stappen in moeten maken is het tempo waarin wij druk zetten op de tegenstander. Dat is nu niet voldoende om te voorkomen dat zij aan het voetballen toe komen. Want ik denk nogmaals dat Midtjylland het overgrote deel van de wedstrijd de beter ploeg was.”

“De enige reden waarom we hier teleurgesteld over zijn is omdat wij 0-2 voor hebben gestaan. Dat is dan ook de enige reden. Kijkend naar het spelbeeld en de krachtsverhoudingen dan denk ik dat wij gelukkig mogen zijn met een 2-2,” sluit de trainer van de Rotterdammers af.

Delen

Reacties

In Europa gaan we geen rol van betekenis spelen dit jaar. Of dat in de eredivisie wel gaat lukken, daar weten we zondag meer over.
Feyenoord mist een nummer 6 waardoor het middenveld al weken in onbalans is. Dus Wieffer zondag opstellen!!!
Vooral het druk zetten en ballen snel terug veroveren zie ik niet meer terug.
Klopt.
Deels is het overigens meer een gevoel dat het niet gebeurt, en dat komt doordat er geen controleur meer loopt op het middenveld.
Er liggen zoveel ruimtes waar je tussendoor kan spelen, dat druk zetten minder effectief wordt. En wanneer je de bal dan verovert, zijn Timber en (mt name) Kokcu niet te beroerd om de meest ingewikkelde oplossing te kiezen, waardoor je de bal snel kwijt bent.
Maar goed dat is de bescheiden mening van een bal op het dak voetballer :D
Zondag in de Kuip moeten wij *** Twente bij de strot pakken!!!!!!
Het zal van De Kuip moeten komen inderdaad, anders vrees ik het ergste
De realiteitszin die uit dit antwoord spreekt geeft me voor de langere termijn wel vertrouwen. Voor de korte termijn (Twente, AZ) vrees ik het ergste, gezien het heel povere veldspel.
Misschien toch eens kijken of je met Wieffer in de Aursnes-rol niet een stabieler middenveld hebt en verder vooral hopen dat de spelers die het verschil voor je kunnen en moeten gaan maken (de meest aanvallende middenvelder en de vleugelspitsen) snel beter gaan presteren. Want daar komt momenteel wel heel weinig vandaan. Bv. Szymanski en Dilrosun leken voor het interlandintermezzo beter te zijn dan ze nu lieten zien.
Het is nu wel duidelijk, dat Kokcu en Timber naast elkaar niet kan.
Wiefer of Geertruida idd als controleur neerzetten.
Heeft ook beetje zelfreflectie nodig. Als je nog steeds Danilo opstelt die al 3 wedstrijden geen bal meer raakt. Zelfde geldt voor dilrosun en idrissi
Danilo krijgt ook nauwelijks bruikbare ballen omdat de spelers 'naast' hem (de vleugelspitsen) en direct achter hem (de echt aanvallende middenvelder) niet in goede doen zijn. Ik denk dat je met een typische 16metergebiedspits als Gimenez dan nog minder gaat spelen, dan nu al het geval is.
Ik denk dat hij de komende 24 uur dit nog 500x herhaalt... Omdat hij waarschijnlijk niet gelooft wat hij soms gezien heeft vanavond...