feyenoord-benfica-2-1-jim-breeman-sports-photography-25

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Kökcü: "Ik weet dat hij de potentie heeft om in de absolute top te werken"

Van de redactie

Orkun Kökcü volgt Feyenoord na zijn transfer naar de Portugese topclub Benfica nog altijd op de voet. Feyenoord Magazine zocht hem op en sprak met de oud-aanvoerder over Arne Slot en de kansen van Turkije op het Europees kampioenschap. Bovendien wacht er een weerzien met zijn oude liefde.

Kökcü won dinsdag de eerste groepswedstrijd op het EK met Turkije van Georgië (3-1) en kende zodoende een goede start van het toernooi. “We hopen ver te komen, maar Turken zijn er goed in om hoge verwachtingen uit te spreken. Ik heb er zelf in ieder geval heel veel zin in”, zo vertelt hij aan het magazine.

EK
“Dit is het tweede eindtoernooi dat ik mag meemaken. Het vorige EK, in 2020, was niet heel goed, als groep en individueel. We verloren al onze groepswedstrijden en zelf heb ik toen maar tien minuutjes gespeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het nu beter gaan doen. We hebben neen nieuwe coach, die tactisch van hoog niveau is, en zitten in een mooie groep met Georgië, Portugal en Tsjechië. Dat biedt kansen.”

Feyenoord
Na het EK staat alweer snel het nieuwe clubseizoen voor de deur. In de voorbereiding wacht een weerzien met Feyenoord, wanneer hij met Benfica zijn oude club treft tijdens een oefenwedstrijd in Lissabon. Kökcü zegt er naar uit te kijken. “Het is altijd leuk om iedereen van Feyenoord weer te zien. Vorig jaar hebben we al tegen elkaar gespeeld in De Kuip, nu mogen wij Feyenoord hier in Portugal ontvangen. Dat geeft mij natuurlijk een speciaal gevoel. Ik volg de club sowieso nog op de voet en probeer alle wedstrijden te zien. Wij spelen vaak ’s avonds, als het uitkomt probeer ik dan ’s middags naar Feyenoord te kijken. Ik vond het heel mooi om te zien hoe het team zich na het kampioenschap van 2023 heeft doorontwikkeld.”

Architect van het huidige voetbal is Arne Slot, de naar Liverpool vertrokken succestrainer. Verrast door de overstap is Kökcü allerminst. "Ik weet dat hij de potentie heeft om in de absolute top te werken, dat heb ik van dichtbij kunnen meemaken. Hij verdient het om deze stap te maken, dat wordt een mooie uitdaging voor hem.’

Eusébio Cup
Feyenoord en Benfica spelen 28 juli tegen elkaar in het kader van de Eusébio Cup, vernoemd naar de Portugese clublegende. “Hij is de grootste legende van Benfica. Ik heb hem vroeger natuurlijk niet zien spelen, maar later wel beelden van hem gezien. Toen besefte ik wel wat voor een grote speler hij is geweest”, zo vertelt Kökcü over Eusébio. “Hij heeft veel records verbroken en een enorme impact gehad op de club. Op zijn sterfdag spelen we altijd met shirtjes met zijn naam erop. Voor mij is dat extra bijzonder omdat ik zijn nummer 10 draag.”

Delen

Reacties

Wat is t toch een fijne vent. Gun m alle succes op dit EK💪