Bevestigd
rick-mennes

Rick Mennes (links) op de bank bij Willem II | Bron: LinkedIn Rick Mennes

Nieuws

Performance analist Willem II maakt overstap naar Feyenoord

Stan

Feyenoord verwelkomt vanaf komend seizoen Rick Mennes in de technische staf, zo meldt hij donderdag zelf op zijn LinkedIn. De performance analist was de afgelopen 7 jaar werkzaam bij Willem II en beleefde zo het kampioenschap en de promotie van de Tilburgers afgelopen seizoen. In Rotterdam zal Mennes de rol van video-analist gaan bekleden. 

Op LinkedIn laat Mennes weten te vertrekken bij Willem II. "Na 7 jaar neem ik afscheid van mijn periode bij Willem II. Een ‘thuis’ waar ik iedere dag met onwijs veel plezier heb gewerkt, en onwijs genoten heb van alles wat er dagelijks gebeurde op en naast de werkvloer." Als performance analist van de club uit Tilburg maakte hij het nodige mee. "Een aardige rollercoaster in al deze seizoenen waarin vele sportieve herinneringen zijn behaald. Van een beker-avontuur in de Kuip, Europees voetbal in Luxemburg, handhaving op de laatste speeldag in de Eredivisie, degradatie naar de KKD tot aan de kers op de taart afgelopen seizoen: het behalen van het kampioenschap in eigen stadion. Stuk voor stuk allemaal herinneringen die ik de rest van mijn leven met mij mee zal nemen."

Komend seizoen ruilt hij de KKD-kampioen in voor de nummer twee van het afgelopen Eredivisie seizoen. "Na ruim 300 wedstrijden te hebben voorzien van diverse analyses, statistieken, gegevens en video-beelden verruil ik per 1 juli Willem II in voor een nieuwe baan als video-analist bij Feyenoord." Daarbij spreekt hij dank uit naar Roderick van der Ham, die op dit moment al in De Kuip in dienst is als video-analist en een grote rol heeft gespeeld in de totstandkoming van de overstap. 

Naast dat Mennes over zeven jaar in meerdere gelederen van de club Willem II werkzaam was, deed hij ook op andere plekken ervaring op in de voetbalwereld. Zo verzorgt hij sinds vorige zomer video-analyses voor het Nederlands Elftal Onder-16.  

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wat zal Frank Evenblij hier van vinden?
Prima aankoop. Helicoptertje!
De Staf begint vorm te krijgen. Het lijkt erop dat er achter de schermen hard gewerkt word.