Primeur Onbevestigd
dsc0571

Feyenoordtraining.nl

Transfers

Beweging tussen FC Dordrecht en Ezeb

Bombarda

FC Dordrecht wil zich opnieuw versterken met de komst van een Feyenoordspeler. De Dordtenaren werken aan het begin van de zomerse transferwindow aan de komst van Jayson Ezeb, die bij Feyenoord onder contract staat tot medio 2025.

De 17-jarige Zweed moet vanuit de alliantie tussen beide clubs overkomen naar de Krommedijk. De beweging tussen FC Dordrecht, Feyenoord en de centrumspits is op gang gekomen nadat Jari Schuurman opnieuw kampt met een blessure. Ezeb heeft een verleden bij Hammarby IF en kwam in de zomer van 2022 over naar de jeugdopleiding van de Rotterdammers. De geboren rechtspoot met Nigeriaanse roots kwam sindsdien uit voor Feyenoord onder 17 en Feyenoord onder 18.

De Dordtenaren verzekerden zich eerder van de komst van Dean Zandbergen, Sem Valk en Igor Daniel da Silva. Ook Joseph Amuzu en Ben Scholte zijn in aantocht, maar daar blijf het niet bij: meerdere versterkingen vanuit de alliantie met Feyenoord zijn, buiten de komst van Ezeb, allesbehalve uitgesloten. Ezeb trainde eerder al mee bij Dordrecht.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Gaat om verhuren, of begrijp ik dat verkeerd uit de tekst?
Dordt gewoon kampioen worden dit jaar met dit Feyenoord materiaal.
Wat heeft de blessure van middenvelder Schuurman nu te maken met de komst van spits Ezeb?
Off topic:

Als vitesse inderdaad de licentie verliest is er dan een mogelijkheid dat jong feyenoord hun plek in neemt?
Die vraag is al vaak gesteld. Antwoord: Nee, de KNVB laat niet meer jong-teams toe.
En aanvullend al zou dat wel gebeuren denk ik niet dat Feyenoord meer recht op die plek zou hebben dan Sparta of zelfs Almere die in de tweede divisie spelen. Als er een jong doorstroomt zou ik in het meest gunstige geval dan zien dat Feyenoord dan de plek weer opvult in de tweede divisie. Maar goed zoals al gezegd de KNVB heeft niet de intentie om nog een jong team toe te voegen.
Het lijkt dat de KKD zonder Vitesse, uit een oneven aantal bestaat.
Feyenoord is en blijft een Topclub en kan dus een significant bedrag investeren.
In de kijkcijfers scheelt het ook behoorlijk...
Alle topclubs hebben de uitverkiezing gewoon gekregen, dus Feyenoord ook!
Maar eerst maar afwachten met Vitesse....
Als er sprake van zou zijn mag het van mij ook “oneerlijk” en zou ik een gat in de lucht springen als het jong Feyenoord zou worden, maar in alle eerlijkheid kan je toch niet ontkennen dat op basis van prestaties van jong Sparta en Almere er meer recht op hebben omdat ze een divisie hoger spelen. Herinner me nog dat Almere jong wel de stap wist te maken een paar jaar terug van O21 naar de tweede divisie.
Wij hebben absoluut geen dispuut! ;-)
Veel succes Jayson.
Wat een rare reden? Jari Schuurman is toch geen centrumspits....
Maar het kan nog steeds dat wij de KKD ingaan met Jong Feyenoord.
Oppassen dus wie we verhuren, lijkt me.
Jayson verhuren vind ik wel creatief.
Hoe zou dat mogelijk kunnen zijn dan?
Als Vitesse de licentie verliest is Jong Feyenoord in de KKD een reële mogelijkheid..
Maar waarom? Heeft de knvb daar wat over losgelaten?
Dit is wat ik afgelopen jaar heb gelezen: Er is geen promotie-degradatie regeling tweede divisie eerste divisie omdat er geen tweede divisie clubs die stap ambiëren (te risicovol). Dus de eerste divisie gaat door met een oneven aantal clubs of ze bieden een club die wil de plek aan. Het is dus wensdenken met een reden.
Nee, het is nog nog niet zo ver.
Maar als je het gevolgd zou hebben , heeft de KNVB de algemeen Kampioen van de amateurs uit beleefdheid gevraagd of ze interesse heeft in de licentie... Dat is niet zo.
KNVB heeft Feyenoord belooft om mee te denken....
Nogmaals alleen als Vitesse geen licentie heeft kan Jong Feyenoord wellicht naar de KKD
Wie wat waar zijn dan de drie vragen die ik voor je heb.
Hahaha een mens kan meer vragen dan 1000 wijzen kunnen beantwoorden...
Zou mooi zijn. Maar eerst zien...
Benieuwd welke jeugdspelers dit jaar naar Dordt gaan. Heb dat persoonlijk veel liever dan dat er weer aankopen gedaan worden.
Hopelijk gewoon 2 aankopen + 2 jeugdspelers dat zou de ideale combi zijn, al heb ik zelf wel een groter lijstje wat ik graag eerst een jaartje Dordt zie maken en daarna naar de hoofdmacht.
Zoveel opties zijn er ook weer niet toch? Denk alleen Groen, Hokke, Candelaria en Slory als kanidaten vanuit O21.
Slory zie ik liever Eredivisie of vast trainen bij eerste, Hokke en Groen zouden prima opties zijn, maar Kriwak is daar ook een prima spits
Ik denk Hokke sowieso. Die is wel toe aan een nieuwe uitdaging. En dan hoop ik Slory. Voor de rest zie ik niet echt aanwinsten voor Dordrecht. Candelaria kan, maar met Hilton hebben ze daar een uitstekende linksback.
Nesto Groen ook toe aan een stap hoger, vind ik. Al denk ik dat Osundina nog een jaartje verhuurt wordt. Dat neemt alweer een plekje in. Hokke, Groen, Candelaria en Slory zijn de voornaamste kanidaten lijkt mij. Hebben al meerdere seizoenen in de O21 op zitten.
Doesburg gaat naar VVV-Venlo..
Prima uitkomst voor die jongen! Gewoon niet goed genoeg en de u19 zit echt vol ( op de vleugels na).
Betekend dit ook dat Ezeb gaat verlengen bij Feyenoord, of gaat die uit zijn contract lopen tijdens deze verhuurperiode?
na deze verhuurperiode*

Excuses.
Huh dacht dat deze transfer al lang was afgerond joh
Hij traint al lange tijd mee bij Dordrecht geloof ik