kokcu-romfey

VK Sportphoto

Europees

Kökcü: "Mogen trots zijn op wat we hebben neergezet als team"

Ference

Na afloop van de Europese uitschakeling in Rome kwam Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü voor de camera bij Veronica. Uiteraard was hij erg teleurgesteld, maar hij moest erkennen dat zijn ploeg op sommige momenten in de wedstrijd tekort kwam. Desondanks wil Kökçü niet te lang blijven hangen in de teleurstelling en toont hij zich strijdbaar: de focus moet weer op de eredivisie.

De aanvoerder werd als eerste gevraagd of zijn ploeg vooraf op de hoogte was van de sfeer in het Stadio Olimpico in Rome. "Van tevoren weet je het wel, 70.000 man. We wisten dat het een moeilijke maar mooie wedstrijd zou worden. Met de sfeer en alles eromheen was het wel echt een topwedstrijd, maar helaas hebben we daar niks aan.”

Al snel werd er doorgeschakeld naar het resultaat, Kökcü moest erkennen dat de uitslag terecht was. “Ja, ik denk sowieso dat we het heel moeilijk hadden. Op sommige momenten hebben we ook echt goed gevoetbald en ik denk dat we sowieso trots mogen zijn op wat we hebben neergezet als team. Maar ja, op sommige moment waren zij wel iets beter.”

De Turkse middenvelder denk te weten waar het misging. "Na de 1-1 besloten we veel te veel de lange bal te spelen. Na de 1-0 kwamen we voetballend weer tot kansen. Ik had het gevoel dat we dat na de 1-1 wel minder deden. Toen was het meer tegenhouden. Hun individuele kwaliteiten, zeker als je kijkt wat ze nog kunnen brengen, maakt dan wel verschil.”

Kökcü toont zich ondanks de teleurstelling strijdbaar. "Vorig seizoen heb ik de Conference League-finale meegemaakt, dus ik ben wel wat gewend met het omzetten van de knop. Toen ik in de kleedkamer binnenkwam gaf ik ook aan: je baalt dat we niet door zijn, maar zondag is ook weer belangrijk. Dus daar moet vanaf nu alles focus naar toe.”

Delen

Reacties

Dank je wel team Feyenoord voor weer een geweldige Europese campagne !

Op naar het kampioenschap!

Coolsingel here we come !

♥️🤍
🖤🖤
Kokcu held! Zonder twijfel de beste speler!