kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökçü spreekt over Klassieker en titelkansen

Stan

Ook voor Orkun Kökçü zal het zondagmiddag de eerste Klassieker zijn in een volle Kuip. Als aanvoerder van de koploper kijkt hij dan ook uit naar het treffen met Ajax. Vrijdagmiddag ging hij in de voorbereidende persconferentie dieper in op het belangrijke duel en de titelkansen van Feyenoord.

Kökçü merkt zelf nog niet al te veel van de Klassieker-koorts, maar ziet net zoals zijn trainer Arne Slot dat deze wedstrijd wel degelijk leeft: “Het valt op zich wel mee, ik zit vooral thuis, haha. Je komt sowieso mensen tegen in Rotterdam die zeggen: ‘Dit is de kans om ze te pakken’. Iedereen heeft ook wel vertrouwen. Het is niet zoals het voorheen was dat mensen ertegen opkijken.”

Die kanteling in hoe er naar De Klassieker wordt toegeleefd is vooral aan de selectie zelf te danken, vindt Kökcü: "Ik denk dat wij dat als spelersgroep ook een beetje hebben afgedwongen. Afgelopen anderhalf jaar hebben we wel laten zien dat we op iets nieuws zijn overgegaan. We maken Rotterdam trots en ons als spelersgroep doet het veel dat we mensen van de club blij kunnen maken.”   

De spelers van Feyenoord gaan ondanks de goede prestaties echter niet naast hun schoenen lopen: "Als je hoort dat je in de favorietenrol wordt gezet, geeft dat wel een beetje vertrouwen. Zoals ik al eerder heb aangegeven blijven we bescheiden en proberen we ons ding te doen. Niet te veel met je hoofd in de wolken."

Die nuchterheid is ook nodig want ondanks de kwakkelende vorm van de opponent van zondagmiddag, blijft het een gevaarlijke ploeg: “Ik denk dat Ajax sowieso altijd genoeg kwaliteiten heeft om wedstrijden te winnen. Daar we zijn wel op voorbereid. Dat we niet denken dat we het zomaar even gaan doen zondag. We hebben zelf gewoon vertrouwen en vertrouwen op onze eigen kwaliteit.”

Kökçü geeft aan dat de vele nieuwe jongens in de selectie juist ook bijdragen aan deze mindset richting de altijd beladen Klassieker: "Het is ook wel een voordeel dat je veel buitenlandse jongens hebt, die voor het eerst deze wedstrijd meemaken. Sommige hebben ook niet echt het idee wat voor wedstrijd het is. Die zullen dat zondag zien." De aanvoerder legt vervolgens ook uit wat die wedstrijd dan precies inhoudt: "Het is de grootste wedstrijd van Nederland. Er hangen altijd grote belangen aan. Het is wel de wedstrijd van het jaar."

Kampioenskansen

De Turkse middenvelder gaat ten slotte in op de ontwikkeling die Feyenoord dit seizoen doormaakt en die zicht tot nu toe uitbetaald in een koppositie: "In het begin is het nog zoeken, hoe het gaat met de nieuwe jongens. Op gegeven moment kom je zo in de flow. Ik kan ook niet ontkennen dat Ajax ook af en toe punten heeft laten liggen waardoor ons geloof en vertrouwen ook toeneemt."

Kökçü legt vervolgens uit welk gevoel er door deze 'flow' heerst in de selectie: “Geloof dat je elke wedstrijd kan winnen in de Eredivisie, dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Wat je voorheen wel misschien had. Nu is het meer dat we de wedstrijd in gaan als een normale wedstrijd. We leggen niet te veel druk op onszelf."

De 22-jarige aanvoerder heeft ondanks dat het seizoen pas halverwege is, het vertrouwen dat Feyenoord écht om de titel mee kan doen: "Het is nog wel vroeg, maar als je geen geloof hebt in een landstitel dan kan je net zo goed niet spelen zondag." Kökçü voegt daar aan toe dat de Rotterdamse ploeg in ieder geval voor niemand hoeft onder te doen: "Ik denk sowieso dat wij elke wedstrijd een grote kans maken om te winnen. Het is niet dat ik nu een ploeg kan noemen waarvan ik heb ‘Wow, die zijn kwalitatief echt stukken beter dan wij’."

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties