inv20233174-7659-120655

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: “Win je van Ajax, dan wordt het gat zes punten"

Van de redactie

Orkun Kökcü staat aan de vooravond van zijn eerste Klassieker in de Johan Cruijff Arena. Tijdens eerdere edities was de middenvelder bankzitter, geschorst of ziek. Kökcü weet echter als geen ander wat wedstrijden tegen Ajax teweeg brengen. 

Ook in de jeugd ging het er vaak fanatiek aan toe, zo vertelt hij in De Telegraaf. “Ik weet nog een wedstrijd met Onder 19 die we niet eens hebben kunnen afmaken.” 

“Toen moesten we voortijdig met onze ouders weg daar. Bij alle wedstrijden tegen Ajax was ook in de jeugd veel publiek. Joh, je wordt van jongs af aan opgeleid voor zulke wedstrijden, Ik ken ook veel jongens die straks in het veld staan, ook omdat ik met sommigen nog in de jeugd van Oranje heb samengespeeld”, aldus de aanvoerder.

Kökcü doorliep de jeugdopleiding op Varkenoord en ziet dat deze de laatste jaren steeds sterker is geworden. “Bij Ajax zaten vaak de technisch begaafde spelers, dat merkte je in die jeugdwedstrijden altijd. Maar we zien nu ook hoe wij onze spelers hebben opgeleid. In het eerste elftal staan genoeg jongens die juist op basis van hun technische vaardigheid zijn doorgebroken.” 

Kökcü gaat met vertrouwen richting de Klassieker en wil daar resultaat boeken in de strijd om de landstitel. “Win je van Ajax, dan wordt het gat zes punten. In mijn achterhoofd zit ook dat Ajax nog tegen wat toppers moet spelen. Het belangrijkste is dat we zondag niet verliezen.”

Delen