yv20221027yv20221027a1a04252

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "Feyenoord kwam later op het ideale moment"

Van de redactie

Gernot Trauner keerde tegen Shakhtar Donetsk terug in de basis van Feyenoord. De Oostenrijker kwam anderhalf jaar geleden van LASK Linz naar Rotterdam en geldt inmiddels als een sterkhouder in de selectie van Arne Slot. Ook AZ hengelde naar de diensten van de verdediger.

“AZ toonde een seizoen eerder al belangstelling voor me”, zo vertelt Trauner in Elf Voetbal. “We schakelden destijds PSV uit in de groepsfase van de Europa League en daarna AZ in de play-offs. Een uitstekend jaar, waarin ik vaak trefzeker was met kopballen. Ook leverde ik de nodige assists door het verlengen van lange inworpen waaruit werd gescoord. Twee keer tegen AZ, herinner ik me”. 

Trauner was destijds van mening dat hij bij LASK Linz nog meer kon bereiken en verkocht de Alkmaarders een ‘nee’. “Ik zette alles op een rij en besloot dat ik wilde blijven. Ik zegde AZ af. Eerder en ook die zomer kreeg ik meerdere aanbiedingen uit het buitenland, maar het paste nooit honderd procent. Ik vind het belangrijk dat mijn familie me steunt en mijn gezin het in een nieuwe omgeving goed naar de zin heeft.”

Toen de Rotterdammers naar hem informeerden besloot de kale verdediger wel toe te happen. “Feyenoord kwam een jaar later op het ideale moment. Ik informeerde nog bij mijn ploeggenoot James Holland, die bij AZ onder contract heeft gestaan. Hij was duidelijk: Doen!"

Met Feyenoord strijd Trauner nog op drie fronten om de prijzen, al miste hij na de winterstop meerdere wedstrijden vanwege een knieblessure. Nu hij weer volledig fit is, hoopt de Oostenrijker op zilverwerk. “Ik zou zo graag mijn cv met een prijs uitbreiden.”

Delen

Reacties

Wat een top gast is dit toch om erbij te hebben!