Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik ben benieuwd naar een jongen als Mats Wieffer"

Dennis

Ronald Koeman maakte gisteren de definitieve selectie bekent van het Nederlands Elftal. De Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer werden door de bondscoach voor het eerst bij het grote Oranje gehaald.

Koeman heeft bewust gekeken naar jonge talenten om de selectie tijdig van nieuwe en frisse impulsen te voorzien. “Jonge spelers zoals Simons en Wieffer, die voetballen met een goede uitstraling”, zo zegt de bondscoach in Algemeen Dagblad, die eveneens een plekje inruimde voor de 32-jarige Wijnaldum die bij AS Roma weer fit is geraakt.

Koeman is vooral nieuwsgierig naar PSV’er Xavi Simons en Feyenoord-revelatie Mats Wieffer. “Xavi Simons speelt met een goede uitstraling. Hij brengt frisheid bij PSV. Na het WK heb ik wat spelers gesproken, die waren ook positief over hoe hij in de groep was geweest. Ik ben ook benieuwd naar een jongen als Mats Wieffer. Ook die ken ik niet persoonlijk.”

Wieffer speelde zich in de kijker van de bondscoach toen hij na de winterstop in het basiselftal van Feyenoord kwam vanwege de blessure van Quinten Timber. Koeman besloot niet te wachten met een uitnodiging voor het nationale team. “Er is geen tijd voor uitgebreide oefenstages. Als je een jonge speler van dichtbij wilt meemaken, moet je hem nu meteen selecteren.”

De bondscoach heeft voor Wieffer een mogelijke rol in gedachte naast middenvelder en onbetwiste basisspeler Frenkie de Jong van FC Barcelona. “Ik zie er nu twee of drie van wie ik denk dat ze dat op termijn kunnen. En daar is Wieffer er één van”, aldus Koeman.

Delen

Reacties

Mats Wieffer is een veredelde versie van Frenkie de Jong.
Zijn spelinzicht en het versnellen van het spel is zeer goed. Daarnaast kan hij goed koppen en heeft een uitstekend schot. De combinatie met Köckcu een genot om naar te kijken.