Luka Ivanusec Kroatië (Soccrates Images)

Soccrates Images

Kroatië speelt zonder Ivanusec in extremis gelijk tegen Albanië

TwanR

Kroatië heeft zijn tweede groepswedstrijd op het Europees kampioenschap niet weten te winnen. In het Volksparkstadion speelden de Kroaten met 2-2 gelijk tegen Albanië. Luka Ivanusec bleef bij de Kroaten de hele wedstrijd op de bank.

Om 15:00 ging de bal rollen in Hamburg. Kroatië keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan, toen de Albanezen in de 11e minuut op voorsprong kwamen. Een voorzet van Asani werd binnengekopt door Laçi. Gedurende de eerste helft kreeg Albanië meerdere kansen om de score te verdubbelen, maar konden ze hun kansen niet benutten.

In de tweede helft oogde Kroatië een stuk minder zenuwachtig en kreeg het een aantal kopkansen op de gelijkmaker. Uiteindelijk werd pas in de 74e minuut de ban gebroken door Andrej Kramaric, die zijn tegenstander uitkapte en door de benen van de verdediger raak schoot. Vlak daarna kwamen de Kroaten op voorsprong, toen Susic via twee Albanezen de bal in het doel kreeg. Uiteindelijk kreeg Klaus Gjasula de eigen goal op zijn naam.

Diezelfde Gjasula werd echter nog bekroond tot de held van de Albanezen, toen hij in de blessuretijd de gelijkmaker maakte. Hij schoof de bal langs Livakovic en bracht de stand op 2-2. Luka Ivanusec kreeg (net als in de eerste groepswedstrijd tegen Spanje) geen minuten van bondscoach Zlatko Dalic.