Kuyt

VK Sportphoto

Nieuws

Kuyt geef Geertruida advies: "Verstandige keuze is om nog een jaar te blijven"

Stan

De transferperiode is al enkele weken in volle gang. Ook bij Feyenoord is er veel te doen om welke spelers erbij komen en welke er weg gaan. In die laatste categorie valt Lutsharel Geertruida, die de laatste weken veelvuldig gelinkt wordt aan een vertrek naar RB Leipzig. Oud-Feyenoorder Dirk Kuyt bespreekt in de #DoneDeal-Podcast van Voetbalprimeur de situatie rondom de verdediger en de huidige staat van Feyenoord.

Kuyt ziet dat de club waar mee hij in 2017 kampioen werd aan het groeien is. "Feyenoord heeft zowel met ingaande als uitgaande transfers een hele interessante zomer en je merkt toch wel aan alles dat Feyenoord de volgende stap heeft gemaakt. Vroeger was Feyenoord blij met een transfersom van 10-15 miljoen. Je ziet nu dat ze een volgende stap hebben gemaakt en niet zomaar spelers hoeven te laten gaan. Ze hoeven niet te verkopen en ze willen gewoon iets meer dan de daadwerkelijke waarde van de speler."

Als voorbeeld noemt hij Lutsharel Geertruida, die een overstap zou kunnen maken naar Leipzig. "Zoals je nu ook bijvoorbeeld ziet met Geertruida, vind ik het niet meer dan terecht dat je Geertruida op dezelfde lijn zet als bijvoorbeeld iemand als Jurriën Timber. Oké Geertruida heeft dan weliswaar nog geen Champions League ervaring, maar hij heeft wel de afgelopen twee jaar in Europa getoond, dat hij tegen serieuze Europese tegenstanders zich staande houdt. En ook in Nederlandse competitie behoort hij in mijn ogen tot een van de betere."

Een stap van de Eredivisie naar het buitenland is echter geen gemakkelijke, zo weet Kuyt. "We moeten niet onderschatten: de Nederlandse competitie is een hele mooie competitie, maar je weet dat die stap naar een Europese topcompetitie gewoon enorm groot is. We hebben gezien bij de afgelopen jaren bij jongens die vanuit de Eredivisie naar de Premier League zijn gegaan, hoe groot de stap is en hoe moeilijk het is om je daar weer aan te passen. Dus hoe meer bagage je hebt voor je die stap maakt, hoe beter."

De oud-Feyenoorder heeft dan ook een duidelijk advies voor Geertruida. "Ik denk dat het in het geval van Geertruida gewoon een hele verstandige keuze is om misschien nog een jaar te blijven. Misschien zelfs twee jaar. Zeker als Feyenoord weer succesvol gaat zijn en volgend jaar weer Champions League gaat spelen. Dan heb je toch wat meer bagage en je hebt een grote zekerheid dat je gewoon elke wedstrijd speelt. Dan wordt de stap net iets makkelijker." Hetzelfde geldt volgens Kuyt voor Santiago Gimenez, die Mexico maandagnacht met een doelpunt de Gold Cup bezorgde.

Bovendien verwacht Kuyt dat er in de toekomst nog wel grotere clubs voorbijkomen voor Geertruida. "Vanaf het moment dat je denkt: ‘ik heb een mooie interessante club’, en dat is Leipzig natuurlijk, dan je denk je misschien: ‘ik moet gaan’, want misschien komt dat niet meer voorbij. Maar in het geval van Geertruida denk ik dat hij in de toekomst zeker gewoon voor een Europese topclub kan spelen. Met alle respect, maar daar schaal ik Leipzig niet onder."

Delen

Reacties

Is de afkeer naar Kuyt,omdat hij spelers langer adviseert te blijven of omdat hij een niet zo beste trainer is? Als voetballer kunnen we niet klagen en zijn privé moet hij zelf weten.
Heb liever dat Leipzig terug komt met 30 miljoen. Dat soort bedragen voor een rechtsback kan Feyenoord niet laten liggen. Je kan er veel andere dingen mee doen en volgend jaar vang je met 1j contract minder.
Dirk “ ik trap nog even 9 open deuren in “ Kuyt . Oude demagoog
Kuit is een ware Feyenoord Legend!!
In het voetbal weet je pas achteraf waar je goed aan hebt gedaan.
Pff Dirk Kuyt. Hij vergeet even dat Geertruida zijn contract over 2 jaar afloopt en hij momenteel echt niet gaat bijtekenen. Geertruida vertrekt gewoon voor een mooi bedrag naar Leipzig. Leipzig is een absolute topclub, hebben zeer goede faciliteiten en Geertruida kan daar nog beter worden.
Je kunt vinden van Dirk wat je wil, heb ook zelf zeker een mening over wat hij na zn carriere allemaal heeft gedaan..
Maar de lijst met eredivisie spelers die een succesvolle move naar een (premier league) topclub heeft gemaakt is niet erg lang en hij staat daar zeker op. Zijn oordeel of advies in deze kan dus echt wel van waarde zijn.
laat die kuyt lekker met zichzelf bezig houden daar heeft hij het al moeilijk genoeg mee , ook een beetje raar om zulke adviezen uit zijn mond te horen ,
heeft naast Troost die het TD overnam alleen maar rare beslissingen geadviseerd wat feyenoord nog meer ellende bezorgt heeft
Interview zal iets uit zijn verband zijn getrokken want Dirk weet donders goed dat we soms moeten verkopen.
Dat we geen LIDL meer zijn dat werd tijd.
Klinkt allemaal best zinnig wat Dirk hier aangeeft, hij vergeet alleen dat feyenoord wel dient te verkopen om gezond te blijven. Dit is nu juist het verdien model van feyenoord. Volgend jaar heeft geertruida nog maar 1 jaar contract over en levert hij de helft nog maar op.
Het is ook niet zo dat geertruida onmisbaar is.
Dus ik zeg verkopen voor 20+ mil.
Deels eens. Aan de andere kant zou je je kunnen afvragen wat een extra jaar met Geert erbij je oplevert. Hij is jong, wordt elke wedstrijd beter en kan opnieuw van onschatbare waarde zijn op zo’n beetje elke verdedigende positie. Met het aanhouden van Geert vergroot je ook weer je kansen op titelprolongatie = 30 miljoen aan gegarandeerde inkomsten. Je vergroot ook je kans op succes per CL wedstrijd, wat ook weer miljoenen op kan leveren.

Vanuit financieel oogpunt hoeft Feyenoord deze window in ieder geval niet te verkopen.
Klopt wat je aangeeft het is alleen een hypothese,het huidige bod wat er ligt is realiteit.
Dit is dezelfde gedachten gang van een speler doorverkopen met zoveel procent door verkoop of een bonus.

Het is en blijft een gokje, alleen dit gokje gaat wel over een aantal miljoen.
Vandaar dat ik liever op safe speel.
Veel meer dan 30 miljoen zelfs, want de CL-inkomsten gaan enorm stijgen vanaf volgend seizoen.
Wat je zegt klopt zeker maat, maar Geertruida is wel echt 30+ mil waard dus ik vind wel dat ze dat mogen vragen voor hem. Daarnaast als hij nu wel nog een seizoen blijft en in de CL laat zien dat hij dezelfde kwaliteiten heeft en gewoon een top speler is dan gaat ze waarde wel een stuk meer omhoog, en kan hij de volgende transferwindow vertrekken.
Nou nee verdienmodel klopt alleen kan je wel aan het cv pakket van geertruida cl toevoegen en er is al aangegeven dat feyenoord meer wil zien ze willen richting timber bedragen gaan