tess-van-bentem-feyenoord

Feyenoord.nl

Vrouwen

Nieuwkomers in het vizier: Tess van Bentem

Saskia

In een serie artikelen worden de nieuwkomers van Feyenoord Vrouwen 1 nader bekeken. In het vierde deel richten we het vizier op Tess van Bentem.

Tess van Bentem verlaat na 8 seizoenen PEC Zwolle om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Feyenoord. De studente HBO Voeding en Diëtetiek speelt al vanaf de O14 bij de Azerion Vrouwen Eredivisieploeg. Ondanks haar jonge leeftijd speelde ze meer dan 40 wedstrijden op het hoogste niveau.

De 20-jarige Van Bentem komt uit Marknesse, aan de rand van de Noordoostpolder. Ze is haar voetbalcarrière begonnen bij SVM Marknesse, ging daarna voetballen voor Flevo Boys en maakte al tijdens haar laatste jaar op de basisschool de overstap naar PEC Zwolle. In het seizoen 2020/2021 speelde Van Bentem voor het eerst in de Eredivisie. Sindsdien speelde de middenveldster 47 keer op het hoogste niveau in Nederland voor de Zwollenaren. Naast de wedstrijden in de Eredivisie speelde Van Bentem vanaf de O15 ook voor alle vertegenwoordigende elftallen.

Van Bentem woonde in Zwolle samen met drie teamgenoten van PEC, maar maakt nu de stap naar Rotterdam. Over haar bijdrage voor Feyenoord zegt ze het volgende: "Het is de bedoeling, dat ik bij Feyenoord op 6 ga spelen. Ik zal me opnieuw als verdedigende middenvelder moeten bewijzen. Dat ik moet vechten voor mijn plek is goed voor me. Ik heb er veel zin in, alles is nieuw voor mij."

Delen

Reacties

Welkom bij de mooiste club van Nederland, Tess! Zet hem op en heel veel succes!
Ik gok het wel, ik kom zelf ook uit Marknesse en mijn tante heeft bij Evert in de klas gezeten. Zij zit ook nog in een aflevering van klasgenoten toen dat nog een ding was.