robert-eenhoorn

Nieuws

“Kwaliteiten van Slot staan buiten kijf. Wij waren de eerste die dat hebben gezien”

Van de redactie

Arne Slot stapte in 2021 over van AZ naar Feyenoord. De overgang deed destijds veel stof opwaaien. Toen de Rotterdamse aanstelling bekend werd, mocht Slot van AZ-directeur Robert Eenhoorn per direct zijn spullen pakken. Eenhoorn – die tijdens de open dag in 2006 nog werd uitgeroepen tot Feyenoord-ambassadeur – kijkt niet verbitterd terug op de situatie. “Het zit mij niet dwars, het is jaren geleden. Ik heb helemaal niks tegen clubs of tegen mensen”, zo zegt hij bij ESPN.

“De kwaliteiten van Arne staan buiten kijf. Wij waren de eerste die dat hebben gezien. Er is wat gebeurd, maar iedereen moet weer verder.” Eenhoorn wil niet zeggen of hij in de toekomst nog met Slot zou kunnen werken. “Dat weet ik niet. Het is een hele getalenteerde trainer die een hele lange en mooie carrière zal hebben. Verder is er geen reden om nu wel of niet een schone lei te hebben.”

Te Kloese
Naast Slot zag AZ de afgelopen jaren meerdere (oud-)werknemers in Rotterdam-Zuid opduiken. Er werd soms gefluisterd dat Feyenoord de Alkmaarse club aan het kopiëren was. “Ik kan niet ontkennen dat een aantal mensen, die eerst bij ons hebben gezeten, nu bij Feyenoord zitten”, zo zegt Eenhoorn daarover. “Maar ik denk ook dat je de rol van Dennis Te Kloese (algemeen directeur van Feyenoord, red.) niet moet onderschatten, want dat is ook een hele goede toevoeging aan de organisatie geweest bij Feyenoord. Iemand die een groot netwerk heeft en verstandig overkomt. Dat zie je ook terug. Feyenoord kent momenteel een stabiele organisatie en de resultaten zijn daarvan het gevolg.”

Overeenkomst Feyenoord en Ajax
Na Arne Slot in 2020 heeft AZ momenteel wederom te maken met een sterkhouder in de organisatie waaraan wordt getrokken. Het in chaos verkerende Ajax wil graag per direct Alex Kroese overnemen, terwijl de Alkmaarse club vasthoud aan een opzegtermijn voor het directielid. Wat Eenhoorn dwars zit, is hoe organisaties met elkaar omgaan. “Daar verzetten wij ons tegen. Ik weet echt wel hoe de wereld in elkaar zit. Ik weet ook hoe goed de competities elders in de wereld worden geleid. Daar gaat het er anders aan toe. Eén van die verschillen is dat wanneer jij geïnteresseerd bent in iemand die ergens anders werkt, dan bel je die werkgever op. Daar zit de overeenkomst tussen Feyenoord destijds en nu bij Ajax. Dat het niet door de club is medegedeeld maar op een andere manier. In Amerika staat daar de hoogste straf op. Als jij met een werknemer gaat zitten, zonder dat de werkgever en de league daarvan op de hoogte zijn, dan worden mensen geschorst.”

Belangen
Volgens Eenhoorn zorgen de toegenomen belangen ervoor dat het fatsoen soms naar de achtergrond verdwijnt. “De belangen in het voetbal zijn enorm gegroeid de laatste jaren, zowel sportief als financieel. Dat moet je dan reguleren met elkaar. Als je dat niet doet dan ontstaat er een groot grijs gebied waar allerlei personen induiken. Die kan je het nog niet eens kwalijk nemen. Het is aan de organisaties daarboven om ermee aan de slag te gaan. Dat is nog steeds niet gebeurd en daar ageert AZ wel eens tegen. En niet tegen individuele personen of clubs.”

Klein sneertje richting Slot
Na het vertrek van Arne Slot werd Pascal Jansen aangesteld als trainer van AZ. Eenhoorn ziet overeenkomsten tussen beide trainers. “Beide zijn intelligente jongens die een bepaalde manier van spelen hebben en dit kunnen uitleggen aan een spelersgroep. Dat is volgens mij de kunst van het coachen. Dat je complexe zaken simpel kan maken en dit kan overbrengen op spelers. Misschien dat Arne nog iets aanvallender denkt dan Pascal. Maar ze weten allebei precies wat ze willen.”

Eenhoorn moest naar eigen zegge het vertrek van Slot destijds uit de krant vernemen. Liever praat hij over zijn huidige trainer, al kan hij het niet laten indirect een klein sneertje uit te delen aan Slot. “Wat zo prettig is aan Pascal, is dat het een trainer is die zich conformeert aan het beleid van de club. Waardoor je een driehoek hebt in de organisatie tussen de algemeen directeur, de technisch directeur en de trainer.”

Delen

Reacties

Zogenaamd een echte Rotterdammer met een Feyenoord hart, laat mij niet lachen een zelfverheerlijking van hemzelf....wees eerlijk en doe niet zo zielig met z'n Amerikaanse zeikverhalen wij leven in Nederland niet in de USA eikel!
Wil je nu een sticker,meneer Eenhoorn,wat een gelul van die man zeg.
AZ heeft de 'Wij hebben Arne Slot ontdekt' prijs gewonnen! Toch een prijs he
Hij vergeet te vertellen dat AZ zelf te lang heeft gewacht met een goed contract aan te bieden als je je personeel zo waardeert als deze meneer beweert had hij bijtijds een nieuw contract aangeboden in de buurt van de wensen van Slot dus als we het over onbehoorlijk gedrag hebben wie schoen past.....
Inderdaad, meneer heeft zitten slapen. En Slot had een aflopend contract dus waarom zou Feyenoord eerst contact met AZ hebben moeten opnemen? Dat hoeft alleen als je iemand voortijdig weg wilt kopen en daar was geen sprake van.

Grappig dat hij überhaupt nadenkt of hij nog met Slot zou willen werken. Tenzij Eenhoorn naar een Europese topclub gaat, maakt hij natuurlijk 0,0 kans bij onze toptrainer.
Lulverhaal van heb ik jou daar van Eenhoorn.
1. Slot wachtte op een aanbieding van AZ maar AZ had daar geen haast mee. Door die gereserveerde houding van AZ was Slot bovengemiddeld geïnteresseerd in de aanbieding van Feyenoord. Als AZ zijn reserves (waarom eigenlijk?!) eerder had laten varen, was Slot mogelijk al rond geweest met de kaaskoppen. Dat AZ daarna de versmaadde geliefde ging acteren, is op zijn zachtst gezegd uiterst kinderachtig en ongeloofwaardig. Dat Eenhoorn daar 34 maanden na dato nog in volhardt, is lachwekkend en hypocriet.
Daarnaast is men bij AZ helemaal niet de eerste die de kwaliteiten van Slot hebben onderkend. Dat hij (met Sipke Hulshof) de stille kracht was achter het succes in 2016-2017 van Cambuur was daar niet eens een publiek geheim maar volledig bekend. Het was ook daarom dat AZ in Slot geïnteresseerd was.
Kortom, Eenhoorn manifesteert zich als een eersteklas lulkoekenbakker. Eigenlijk onzin om aandacht aan te besteden op deze site.
Als ze dat zo goed zagen, waarom boden ze slot dan maar een verlenging van 1 jaar aan en niet meer? Van mij mag feyenoord slot wel voor 10 jaar vast leggen, dan heb je het volgens mij niet helemaal goed gezien. En volgens mij was az ook zeker niet de eerste, dat was cambuur, waar slot volgens mij interim coach was, maar dat samen met iemand anders deed omdat hij zijn papieren voor het hoofdtrainerschap nog niet had. Vind het maar een dom stukje zelfverheerlijking dit.
10 jaar??? Contract voor het leven. Nog beter.