Antoni Milambo | VK Sportphoto

De Feijenoorder

"Lastig om voortdurend tussen verschillende teams te schakelen"

Dennis

Met zijn 16 jaar en 131 dagen is Antoni Milambo de jongste debutant ooit bij Feyenoord. Sinds september 2023 maakt de talentvolle middenvelder officieel deel uit van het eerste elftal. Zijn doorzettingsvermogen en harde werk werden beloond met een basisplaats in de krachtmeting tegen PSV. En als het aan de geboren Rotterdammer ligt, is dit pas het begin van een mooie carrière bij Feyenoord.

FSV De Feijenoorder sprak uitgebreid met Feyenoords Rising Star.  Over zijn drang naar nieuwe successen, duels tegen Antoine Griezmann in de Champions League, ontplofte groepsappen en zijn eerste momenten in het eerste elftal. “Ik ben trots dat ik nu de jongste debutant van Feyenoord ben.”

Het waren drukke maanden voor de Feyenoordselectie, met een overvloed aan midweekse beker- en Europese wedstrijden. De vrije dagen voor het duel met Heracles Almelo kwamen dan ook als een welkome adempauze. Ook voor Milambo, die net daarvoor zijn tweede basisplaats in het eerste van Feyenoord had tegen PSV. “Ik kreeg op zaterdag na de training te horen dat ik zou starten in de topper. Het was voor mij een droom die uitkwam om in zo’n affiche aan de aftrap te mogen staan. Ik heb vooral geprobeerd te genieten van het moment en mijn eigen spel te spelen.”

Tekst: Ilona van der Werf

Debuut op zijn 16e 
Op zijn zesde begon Milambo met voetballen, in de voetsporen van zijn twee oudere broers. “Ik begon met voetbal bij SV DEHMusschen, maar Feyenoord was altijd al de droom. Een jongen uit de buurt speelde toen al bij Feyenoord Academy en vertelde mij alles over de jeugdopleiding en ik dacht: dat wil ik ook!” De magie van De Kuip trok als een magneet en in 2014 kwam die droom uit voor Milambo toen hij terechtkwam bij Feyenoord O10. “Op die leeftijd zag ik voetbal nog als een hobby en vond ik het gewoon heel leuk om te doen, maar toen ik in de O14 terechtkwam, begon het echte geloof te groeien en wilde ik vol voor mijn kans gaan om profvoetballer te worden.”

Het ging vervolgens snel voor Milambo. Op 12 augustus 2021 maakte hij zijn debuut als invaller in de Conference Leaguewedstrijd tegen FC Luzern. “Dat was een moment om nooit te vergeten. Al die jaren had ik gedroomd van mijn debuut, en daar stond ik dan, zestien jaar oud, met mijn familie en vrienden op de tribune. Een speciaal moment voor mij, maar ook voor mijn familie. Om dan na afloop de complimenten te krijgen van de technische staf, supporters en teamgenoten, dat was heel bijzonder. Natuurlijk ben ik trots dat ik nu de jongste debutant van Feyenoord ben. Maar records zijn er om te breken en ik zou het mooi vinden als ook dit record ooit wordt verbroken, maar dat mag nog wel een aantal jaartjes duren”, voegt de middenvelder er met een knipoog aan toe.

Minuten maken
Na dit hoogtepunt volgde een periode van geduld en doorzettingsvermogen. Milambo schipperde tussen het eerste elftal en O21 en dit seizoen deed hij ook mee aan de Youth League met O19. “In het begin vond ik het lastig om voortdurend tussen verschillende teams te schakelen. Het voelde soms als een teleurstelling, alsof ze me nog niet klaar vonden voor het eerste elftal. Ik heb toen veel gesprekken gevoerd met mensen binnen de club, wat mij mentaal sterker heeft gemaakt. Het was niet dat ik niet goed genoeg was, maar ik moest fit blijven en minuten maken. Als het nog niet lukt in het eerste, zal ik die minuten moeten maken bij andere teams en daar ben ik nu juist dankbaar voor. Het geeft mij de kans om te bewijzen dat ik me heb ontwikkeld en dat ik op de deur klop van het eerste team.”

Lees het volledige interview met Antoni Milambo in de nieuwste uitgave van Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen het magazine op de deurmat. Word hier lid!

Verder in de nieuwste bomvolle Hand in Hand:

  • Op bezoek bij Pablo ‘Vitamina’ Sanchez
  • Spraakmakende columns
  • Sterker door steun: Jean-Paul Boëtius
  • Boekrecensies; ‘Bekerdromen’
  • Monnik met een liefde voor Feyenoord en het geloof
  • Hoe doen onze huurlingen het aan de Krommedijk?
  • Portret: Marek Saganowski
  • Vrouwen 1: interview Celainy Obispo
  • Vizier op Varkenoord
  • En nog veel meerrr.....
hand-in-hand-milambo

Delen

Reacties

Nog geen reacties