Timber Oranje Soccrates Images

Soccrates Images

Nieuws

Timber "Blij en vooral trots" na debuut bij Oranje

Twan

Quinten Timber heeft gisteren zijn eerste officiële minuten bij het Nederlands elftal mogen maken. De Feyenoorder debuteerde in de verloren wedstrijd tegen Duitsland (2-1). Ondanks het teleurstellende resultaat laat de 22-jarige middenvelder na afloop tegenover NOS weten trots te zijn.

"Ik ben in eerste instantie een beetje zuur vanwege de nederlaag", blikt Timber terug op de wedstrijd, "ik zei eigenlijk net in mijn speech al dat morgen, wanneer alles tot rust is gekomen, dat ik dan wel blij en vooral trots ben. De middenvelder hield zijn speech voor de spelersgroep kort. "Ik heb wel wat gezegd maar niet al te lang. Wat ik zeg, ik ben gewoon een beetje boos dat we verloren hebben."

Quinten Timber mocht in de 66ste minuut zijn debuut maken vanaf de bank. Ondanks dat Duitsland een grote tegenstander is, had de Feyenoorder geen last van zenuwen. "Nee, dat viel opzich wel mee. Ik had er vooral zin in. Ik had al het gevoel dat ik erin zou komen, dus ik was er wel klaar voor. Maar het was wel een pittige wedstrijd, dat kon je wel zien ja." 

Vlak na zijn invalbeurt laat Timber gelijk zijn tanden zien bij een opstootje met een Duitse speler. "Dat is wel een beetje de wedstrijd toch," vertelt hij over het incident, "opzich viel het wel mee. Hij viel ook een beetje overdreven. Dat hoort erbij. Je wilt graag winnen. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan, dus dat is vooral zonde."

Ondanks dat Timber er deze interlandperiode er voor het eerst bij is, ziet hij dat het Nederlands elftal stappen maakt richting het aankomende EK. "Uiteindelijk speel je twee wedstrijden tegen twee lastige tegenstanders. Je kijkt natuurlijk beelden terug en traint weer samen. Natuurlijk maak je dan ontwikkeling door." Toch ziet hij dat Oranje nog stappen kan maken. "Ik denk dat er nog steeds ruimte is voor verbetering. Dat heb je vandaag ook gezien en dat moeten we ook gaan doen richting het EK."

Timber had inmiddels al op zijn telefoon gekeken voor felicitaties, maar was ook al langs zijn grootste fans gegaan. "Ik ben net even naar mijn familie gegaan want zij waren hier. Het was een mooi moment natuurlijk. Zij zijn ook heel trots, dus dat maakt het alleen maar mooier."

Tot slot haalt de verslaggever de vergelijking met de broeders De Boer op, die vroeger samen in het Nederlands elftal speelden. De vraag is of dat binnenkort de broeders Timber worden. "Ja nu al toch? Jurriën heeft al een aantal interlands gespeeld. Hij is nu wel geblesseerd inderdaad." Samen met zijn broer voetballen voor Oranje ziet Quinten in ieder geval wel zitten. "Hopelijk gaan we een mooie toekomst tegemoet in het Nederlands elftal."

Delen