slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

'Leeds United had miljoenen over voor Slot'

Van de redactie

Leeds United toonde afgelopen week interesse in Arne Slot en meldde zich officieel bij Feyenoord. De Rotterdammers gaven de Premier League club te kennen dat 44-jarige trainer niet te koop is.

De Engelsen zouden bereid zijn geweest om meerdere miljoenen te betalen om Slot te verleiden tot een overstap. “Leeds wilde drie miljoen euro betalen om Slot los te weken bij Feyenoord”, aldus journalist Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf.

Feyenoord heeft dat bod afgewezen. De club staat momenteel bovenaan in de Eredivisie en wil alles zetten op een kampioenschap. Een tussentijds vertrek van Slot past daar niet in. “Een kampioenschap is veel meer waard, dus ik begrijp heel goed dat Feyenoord heeft gezegd: Die deur is dicht, op Slot”, aldus Verweij. Bij een eventueel kampioenschap plaatst de club zich automatisch voor het hoofdtoernooi van de lucratieve Champions League. Een transfersom van drie miljoen euro verbleekt alleen al bij het startgeld van het miljoenenbal.

Slot bevestigde afgelopen week dat de clubs contact hebben gehad, maar vertelde eveneens dat hij dit seizoen niet wil vertrekken omdat hij momenteel bij Feyenoord met iets moois bezig. De trainer kon naar verluidt een jaarsalaris van vier miljoen euro verdienen bij de nummer zeventien uit de Premier League. 

Leeds United shopte eerder in Rotterdam. Afgelopen zomer namen zij Luis Sinisterra voor circa 25 miljoen euro over van Feyenoord.

Delen

Reacties

Zie ze wel terugkomen mochten ze in premier league blijven. Hebben nu erg veel blessures en staan er slecht voor. Als ze het redden kan er behoorlijk geïnvesteerd worden.
Waarom een contract ontbinden dat minimaal 50 miljoen per jaar waard is in meerwaarde aan spelers
Wie ga je naast Orkun Kökcü nog meer verkopen deze zomer om aan dat bedrag te komen?!
Geertruida of zo? Kom je waarschijnlijk nog niet aan dat bedrag...
En hoe kom je dan volgend jaar aan 50 miljoen?
Bijlow & kokcu gaan naar mijn idee wel vertrekken. Die zijn samen toch wel 50 miljoen waard .
Ik denk dat beiden blijven. Bijlow zie ik niet snel naar buitenland gaan. Hecht erg aan zijn familie volgens mij. Als we CL spelen zie Kökcu ook nog wel een jaartje blijven.