dsc00305

1908.nl

Nieuws

Licentie op de tocht • Stadion-soap Vitesse kan ook Feyenoord overkomen

Van de redactie

Het huurcontract dat Feyenoord met Stadion Feyenoord heeft loopt over een jaar af. Beide partijen praten over verlenging voor de periode na volgend seizoen. Die gesprekken lopen echter moeizaam. Wanneer voetbalclub en stadion elkaar niet weten te vinden, dan dreigt Feyenoord in het uiterste geval zijn Eredivisie-licentie te verliezen.

Vandaag stonden voetbalclub Vitesse en stadionbedrijf GelreDome tegenover elkaar in een kort geding. Het huurcontract tussen beide partijen loopt eind september af. Vitesse stelde de voorgestelde huursom bij verlenging te hoog te vinden en eiste een lager bedrag. De club vond bakzeil bij de rechter, die in het voordeel van het stadion besloot. Het GelreDome mag zodoende de gevraagde huurprijs handhaven.

Feyenoord stevent af op een vergelijkbaar scenario. Ook de Rotterdammers wensen niet akkoord te gaan met de huursom van het stadion. De club vind dat het de beschikking heeft over een slecht onderhouden onderkomen dat qua faciliteiten niet mee is gegaan met zijn tijd. De daaraan gekoppelde huursom vind de club onevenredig fors.

Vitesse moet officieel vóór woensdag aantonen dat het over een stadion beschikt voor het seizoen 2023/2024, zoals alle profclubs. Lukt dat de Arnhemmers niet, dan kan in het uiterste geval de Eredivisie-licentie worden ingetrokken. Een alternatieve speellocatie heeft Vitesse niet direct voor handen. Dit geldt evenmin voor het GelreDome, dat niet direct een nieuwe hoofdhuurder heeft. Kortom, een ware soap aan de Rijn. 

De huurovereenkomst die Feyenoord met Stadion Feyenoord heeft, loopt na volgend seizoen af. Indien beide partijen voor die tijd de huidige impasse niet weten te doorbreken, dreigt een zelfde scenario voor de Rotterdamse voetbalclub.

Delen

Reacties

Het zou ook kunnen dat we ineens net zoveel te besteden hebben als Barcelona.. Maja hé.. Als als als als
Ik snap niet dat Feyenoord met een stad als Rotterdam met een wereldhaven de club van Nederland geen eigen stadion heeft. De stad Rotterdam moet zich schamen. Je zet je op de wereldkaart met een nieuw stadion, of toch de kuip verbouwen met een extra ring erop maar zo kunnen we niet verder.
Die plannen waren er maar de zgn kenners vonden dit geen goed plan.We zullen het nooit weten hoe het was afgelopen als dat stadion gekomen was. Stadion verbouwen dan moeten er ook meer skyboxen komen en als er ruimte is wat stoeltjes erbij.Maar eerst maar eens zorgen om in de kuip teblijven.Denk dat ze beide niet anders kunnen.Of stadion is failliet of feyenoord houd op tebestaan
Partijen zijn ruim een jaar voor het aflopen van de overeenkomst al in gesprek wat dus aangeeft dat de intentie is om er samen uit te komen. Wat volkomen anders is dan bij Vitesse. Waar al langer bekend is dat de partijen lijnrecht tegenover elkaar staan en we spreken over een termijn van enkele maanden.

Verder zou het natuurlijk van de zotte zijn als de BVO gelijk in zou stemmen met dezelfde huursom als in het vorige contract terwijl de staat van het geleverde aanwijsbaar verslechterd is.

Beetje zoals bij contractonderhandelingen tussen een speler en een club. Daar word ook nooit gelijk het eerste contractvoorstel geaccepteerd, maar eerst een tijdje heen en weer gepingeld.
Beetje kort door de bocht, maar dit is wel een van de scenario's inderdaad. Zie het niet zover komen, maar het kan.
Wat een stemmingmakerij, gaan we nu paniekzaaien bij de supporters om de druk in dit dossier bij de BVO op te voeren? Heeft 1908 aandelen in het stadion?
De situatie van feyenoord is helemaal niet hetzelfde als van vitesse
Feyenoord kan en mag het stadion kopen voor een bedrag van 25 miljoen
Alleen het stadion nv heeft een schuld van om en nabij 27 miljoen euro
Stadion feyenoord vangt elk jaar 4.5 miljoen euro voor de huur en onderhoud van het stadion
Maar stadion nv voldoet niet de huurovereenkomst met betrekking van het onderhoud
Feyenoord kan de kuip kopen en mijn mening ia dst feyenoord dat ook gaat doen,maar niet voor 25 miljoen euro en de schulden van het stadion nv,feyenoord moet als men kampioen word de kuip kopen voor 10 miljoen en de schulden overnemen en de schulden omzetten naar een langdurige schuld,dan kan je de schulden spreiden over 15 jr,dat is 2.2 miljoen euro per jr,het voordeel is dat je alles in eigen beheer neemt dus de horeca alles
De club zal dan meer geld generen door de horeca en alle vip ruimtes te moderniseren
Feyenoord kan de naam van het stadion dan makkelijk verkopen aan een partij,ik noem een zijstraat hoor,Siemens verbind zich aan de kuip voor 5 jr tegen een betaling van 5 miljoen per seizoen dan haal je de kosten er uit en verdien je veel meer aan de horeca,ik zag iemand zeggen er komt geen stoeltje bij,is ook niet nodig,moderniseren en meer skyboxen en een grotere maasgebouw en betere horeca dat kan al tussen de 7 en 10 miljoen op jr basis schelen,en je verhuurt het stadion aan de knvb en concerten dat betekend dus veel meer inkomsten
Zeer goed verhaal en het is ook goed dat er een nieuwe directeur voor stadion is, die mevrouw komt van Jaarbeurs vandaan, die stapt niet zomaar in dit gebeuren, met van Merwijk kwam en kom je echt niet verder.
Spelen we vanaf volgend seizoen op 1908?
Tja, in het uiterste geval betaal je het gevraagde bedrag. Lijkt me niet dat Vitesse zijn licentie op het spel gaat zetten voor een paar ton en de eigenaar van het stadion weet ook dat ie niet zonder Vitesse kan. Is gewoon een pokerspelletje waar je altijd uit gaat komen, zijn tot elkaar veroordeeld. Zelfde geldt voor Feyenoord en de Kuip, gaat altijd goedkomen.
Dan gaan we met zijn allen naar Spakenburg, wat een sensatie.
Er is idd een 'technische' overeenkomst tussen de situatie van Vitesse nu en die van Feyenoord over een jaar. Maar verder zijn er vooral verschillen. Echter deze situatie zou wel een stimulans moeten zijn om bv het plan van DMK serieus te nemen. Niet om het klakkeloos over te nemen (!) maar om te gebruiken bij het uitwerken, op korte termijn, van een coherente visie op wat te doen met het stadion op de middellange termijn.
Mijn advies: Verzoek een aantal mensen die de huidige situatie hebben veroorzaakt door te lang aan Feyenoord City vast te houden, beleefd maar dingend om op te stappen en plaats te maken voor meer competente mensen. En dan komt het heus wel goed.
Dat plan waar er 100 miljoen wordt uitgegeven waarbij er geen stoeltje bijkomt in de Kuip. Nee daar komen we een stuk verder mee. BVO heeft dit gewoon amateuristisch aangepakt en staan nu klem.
Ondanks dat het een sensatiestuk is, kan er toch over geschreven worden?
Vitesse zal ook langer in gesprek zijn geweest dan de laatste dagen, waarbij ze uiteindelijk wel staan waar ze nu staan. Dit kan ook Feyenoord overkomen.
Enorm geschrokken van dit artikel. Hopen dat beide partijen eruit gaan komen. Ook voor Vitesse hoop ik trouwens dat ze eruit gaan komen. Vitesse hoort gewoon thuis in de Gelredome.
Don't worry, be happy.............