jahanbakhsh

VK Sportphoto

Nieuws

JC Schaal • Feyenoord - PSV 0-1 [FT]

Van de redactie

Na een voorbereiding van een maand begint voor Feyenoord vandaag de officiële voetbaljaargang. In het kader van de Johan Cruijff Schaal trapt de kampioen vanavond samen met bekerwinnaar PSV het nieuwe Nederlandse voetbalseizoen af. 

 

Feyenoord - PSV 0-1

79' 0-1 Lang

 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (83' Van den Belt), Geertruida (c), Hancko, Hartman (72' Lopez); Stengs (62' Timber), Wieffer, Zerrouki; Jahanbakhsh, Gimenez (62' Minteh), Paixão (72' Dilrosun).

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Sangaré, Veerman, Babadi (73' Saibari); Bakayoko (86' El Ghazi), De Jong (c) (73' Pepi), Lang (86' Vertessen). 

Scheidsrechter: Allard Lindhout 

 

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Laat het weten in de reacties!

Delen

Reacties

Arne moet doen wat hij goed kan: harde keuzes maken. Logisch dat middenveld zorgenkind is want daar vallen 2 vd 3 spelers weg. Of Wieffer of Zerrouki. Krijgt Timber de kans of moet daar iemand voor komen?
Hoop dramatische reacties. Persoonlijk denk ik dat deze uitslag misschien wel het beste is wat ons kon overkomen. Alle "Feyenoord topfavoriet"-verhalen kunnen weer de ijskast in, iedereen meteen met de voetjes op de grond. Laat de selectie maar beseffen dat het niet vanzelf komt. Op een handjevol spelers na die er wel stonden (Bijlow, Geertruida, Hancko, Hartman) moet iedereen weer gewoon knokken voor zijn basisplaats. En die paar tandjes erbij zullen we gewoon weer nodig hebben dit seizoen.
Uit deze wedstrijd kun je volgens mij wel een paar conclusies trekken:

1. Creatief kwam er teveel neer op Stengs die na een uur op was. Het aantrekken van Ivanusec of een andere creatieve speler is echt noodzaak.
2. Het snel aantrekken van Ueda is een heel goede zaak. Je kunt echt niet met jahanbaksh of Paixao in de spits spelen. Dan wordt het chaos.
3. Er moet nog een lopende doelgerichte nummer 10 worden aangetrokken. Dat geeft je de mogelijkheid om in dit soort wedstrijden waar je wat meer wordt teruggedrongen Stengs op 8 te zetten om samen met (hopelijk) Ivanusec de lopende spits, nummer 10 en rechtsbuiten te bedienen.
4. Wat mij betreft komt er behalve Ivanusec ook nog een buitenspeler bij. Idrissi is betaalbaar, goede back up/concurrent, zal weinig tijd nodig hebben om zich aan te passen en dan kan Paixao zich op de rechterflank richten. Daar lijkt Feyenoord echt kwaliteit tekort te komen.
5. Met Beelen, Hendriks en Kasanwirjo heb je drie onervaren verdedigers als back up. Slot durfde duidelijk niet een van hun in te zetten zodat Geertruida weer naar rechtsback kon worden geschoven in plaats van de matige Pedersen. Achterin kan Feyenoord er wel een ervaren speler bij gebruiken als back up/concurrent.
Eens. Maar dat was voor deze wedstrijd ook al duidelijk.
Klopt. Hoewel ik me afvraag of ze nog op zoek zijn naar het type nummer 10 dat ik beschrijf. Ivanusec zal denk ik voor linksbuiten worden gehaald als die komt, maar op 10 lijkt het me ook meer een speler die in de bal komt. Een meer lopende nummer 10 in de selectie zou je voorin meer mogelijkheden geven. Lijkt me wel nodig nu bullaude vertrekt.
Hoop ook dat Ivanušec op 10 komt en er een extra buitenspeler komt.
En dat de ploeg nog lang niet fit is! Vorig seizoen maakte wij het verschil in de laatste 20 minuten! Nu deed psv dat... toch wel gek want volgende week begint de competitie weer!
Ik denk dat daar wel een belangrijke rol speelt dat Stengs en Gimenez nog niet topfit zijn. Daardoor gaat het drukzetten nog wat minder. Na hun wissels zag je ook duidelijk dat de selectie nog niet in evenwicht is. Hierdoor moesten spelers op posities spelen, waar ze normaal gesproken niet spelen wat ren koste gaat van o.a. de pressing. Met Ueda is natuurlijk al een extra spits gehaald. Ivanusec zou ook een verschil maken vanaf links en wat mij betreft moet er dus echt nog een wat makkelijker scorende aanvallende middenvelder met diepgang worden toegevoegd. Juist tegen sterke tegenstanders, waar je zelf ook ruimte krijgt, is dat van belang.
Keuze maken tussen Zerrouki, Timber of Wieffer... stengs op 8 en een scorende creatieve nummer 10 kopen! Met een goed loopvermogen! En nog een buitenspeler want daar komen we ook echt te kort! Ali en dilrosun wordt je niet beter van!
Een nummer 10 zoals jij noemt (Zakharyan ?) is ideaal, maar ik vrees financieel onhaalbaar als ze ook nog Ivanusec voor een vrije rol op linksbuiten halen. Wat ook zou kunnen dat je een speler als Brynhildsen haalt waar Feyenoord al eens eerder mee in verband is gebracht. Dat is een speler die zowel op 10 als in de spits kan spelen, makkelijk scoort en heel dynamisch is en volgens transfermarkt niet zoveel kost. Dan kun je in wedstrijden waar je wat meer ruimte krijgt spelen met Zerrouki of Wieffer op 6, Stengs als spelverdeler op 8 en Brynhildsen als lopende middenvelder op 10 die dan door Stengs en Ivanusec in stelling wordt gebracht. Tegen tegenstanders die zich ingraven kun je bijvoorbeeld met Wieffer (6) Timber (8) en Stengs (10) spelen (Ivanusec en Paixao op de flank) waarbij ze met kort combinatievoetbal en acties van Paixao en Stengs openingen vinden.
Brynhildsen zou idd niet verkeerd zijn! Wij missen zo speler! Hopelijk leest Slot en Dennis mee😉
Erger me kapot aan de trage opbouw .
Snelle spel hervatting is op één hand te tellen , en al dat terug spelen naar Bijlow …dat straalt toch geen vertrouwen uit.
Hahaha zure reacties hier. Spelen 1 x matig en DtK kan er ineens geen zak van. Vergeet niet stengs en gimenez konden maar Max 60 min. Ueda moet nog ingepast worden. Met dit elftal speelden we prima tegen Villareal en bij vlagen Benfica kapot. Zo’n wedstrijd kan gebeuren en PSV was gewoon minder slordig vandaag. We moeten nog beginnen 👌🏾💪🏾
Wat ben ik teleurgesteld in dit elftal en het vertoonde spel. Dramatisch gespeeld.Geen enkel idee, geen creativiteit.. helemaal niets..
Wel even gezegd hebbende: Hulde aan Bijlow. Hij was de beste Feyenoorder vandaag.
Met beide beentjes weer op de grond kameraden. Er is nog een hoop te doen voor Arne en consorten. Wanneer er niet gauw wat versterkingen komen vooral vooreen scorende middenvelder c.q aanjager met gif en karakter en eindelijk een versterking in de voorhoede, wordt het misschien nog wat. Zie het maar als een leermoment denk ik dan maar, anders wordt het een moeilijk seizoen.
Bijlow goed gespeeld!
Jammer, maar terecht verloren.
Goede les.
Wat een armzalige wedstrijd van Feyenoord…

PSV was de gehele wedstrijd de betere.

Dit Feyenoord in de CL??
Wordt een drama..

Wieffer loopt zich helemaal suf op het middenveld.
Wat zal hij Kökcü missen.

Zerrouki en Stengs voegen op dit moment niets toe aan Feyenoord.
En ik betwijfel het of ze het veel beter gaan doen.

Zo een Zechiël maakt meer indruk op mij op het middenveld dan deze 2.

En uitgerekend Lang scoort de winnende…
We kunnen met z’n allen vinden wat we willen van hem, maar hij maakt PSV wel beter.
Wieffer doet niets goed momenteel en zonder Stengs ontbreekt ieder idee voor een goede aanval. Teveel middelmaat op het middenveld met Timber en Wieffer
Toch wel geschrokken. Natuurlijk mis je elke mogelijkheid om enigszins fatsoenlijk te wisselen voor een 9 en een 10, maar het leek ook in de eerste helft eigenlijk nergens naar. Hopen dat Wieffer weer iets beter gaat spelen.

Jammer!
Lopez…Pedersen…kort samengevat de 0-1
Het is wel duidelijk net als in de voorbereiding geen aanjager op het middenveld meer zie orkan en daar bij was denk ik dat timber daar echt niks te zoeken heeft maar een aanvallende middenvelder die ook kan scoren en die hebben we gewoon niet. Maar goed het seizoen is nog lang.
Iedereen die nu al conclusies trekt over het kansloze verloop van aanstaand seizoen is knettergek en moet opgenomen worden.
Kobus, mag ik even om je vreemde reactie lachen? Hahahaha
Er zal iig wel wat moeten gebeuren,want het veldspel was echt dramatisch. Timber, Wieffer en Zerrouki samen op een middenveld werkt echt niet. Er is nog niets aan de hand,maar er moet wel snel doorgepakt worden nu.
Je hebt op het middenveld echt een probleem, Wieffer en Zerrouki zoooo traag in hun spel
Wat een aanfluiting! Wat een zooitje!
Wachten op Ueda en de Kroaat.
Vooral Wieffer was niet best.
Zou he runnen zijn dat hij niet op zijn eigen positie moet spelen voor de geweldenaar Zerrouki
Ivanusec komt niet. Zet dat maar uit je hoofd. Slot gaat liever voor een vriendje zoals Zerrouki.
Ach, dat zei je vast ook over Ueda....
zijn we onderhand wel wakker dat dit middenveld niet werkt? en dat ali gewoon lekker mag vertrekken? wat een drama zeg niet normaal. iedereen een onvoldoende!
Diep door de ondergrens. Poeh, hoop dat er nu wat snelheid komt met een kwaliteit injectie.
Zonder naar de echte kansen te kijken.Maak ik me het meeste druk om de spelopvatting.
Iedereen weet dat PSV de slechtste voetballende verdediging heeft en dat Veerman hun spelverdeler is.
Maar totaal geen druk op de bal nergens.
Zo, we zijn weer met beide benen op de grond.
Die minteh ken er echt niks van van de belt ook niet dilrosun niet ali haast niet gezien
Minteh gelijk terug sturen naar Engeland. Die vent kan er niks van. Feyenoord valt mij vies tegen vanavond
het aantal kansen baart mij het meest zorgen.
Bosz heeft PSV al snel op de rails en wint zijn eerste prijs helaas.
In aanvallend opzicht hebben we echt niks achter de hand.
De voorste 4 bestaat nu uit Alireza, Timber, Minteh en Dilrosun :-(
Het is niet best.

Pedersen wederom dissonant. Wiefer die amper een bal in de ploeg kan houden.

Het is slordig, gehaast en slecht.
Wiefer valt inderdaad tegen.
Zerroukie vind ik wel goed spelen vandaag.
Niet de enige. Balvastheid alleen in de laatste linie: Bijlow, Geertruida, Hancko en Hartman. Wieffer spant echt al de hele voorbereiding de kroon op balverlies. Het middenveld is echt echt verzwakt tov vorig seizoen
Ik vond Pedersen vrij aardig spelen.
Pedersen vond ik best goed spelen. Best wat tegengehouden, en hij wilde graag aanvallen, net als Paxiao, Giminez en Dilrosun als een van de weinigen. De rest bakte er juist niets van waardoor niemand naar voren werd aangespeeld.

Pedersen vroeg tig keer de bal maar kreeg hemn niet. In plaats daarvan speelden ze steeds achteruit. Wat een farce zeg, niet om aan te zien. Ik had een broertje dood aan dat terugspelen, balverlies, elkaar niet aanvoelen bij het passen. Kortom: Een bende.
Middenveld en aanval gewoon zwaar *** niet om aan te gluren... wat een aderlating kokcu en zimansky weg
Misschien nog 3 weken wachten met Ivanusec ? Trek die knip ******** DtK
Hoe kan je dan ook Paxiao en Hartman eruit halen? Verloren wedstrijd dit!
Een partij is de categorie weer-met-beide-benen-op-de-grond. Lekker ontnuchterend dus. En dat vind ik eigenlijk wel prima. Zet de boel op scherp en doet weer beseffen dat we geen Real Madrid zijn 😅
Ik had meer verwacht van feyenoord.
Het is vrij duidelijk dat we nog wat aankopen moeten doen zeer matig
Overtuigt allemaal nog niet jammer genoeg. Bosz lijkt zijn zaakjes goed op orde te hebben.
Middenveld klopt he-le-maal niks van.
We missen ook echt duel kracht met dit middenveld, je mist echt dr drive van orrie
Niet alleen op het middenveld hoor. Bijna ieder duel verloren.
Wat een verschil tussen stengs en symanski in druk zetten niet normaal
Ali in geen vèlden of wegen te bekennen. Ook Mats valt erg tegen over zerrouki nog maar te zwijgen. Waar is het middenveld? Qfvallende bellen voor pisve Zie dat ettertje van een Lang nog een keer scoren wanneer je niet oplet achterin..Nog veel werk voor Slot.
Iedereen heeft even de tijd nodig om zich te bewijzen, maar ik krijg bij Stengs nu al Dilrosun-vibes...
Hoe slecht is Bullaude dan? Als dit allemaal de voorkeure krijgt.
Wat heeft feyenoord het lastig…
Alle 2e ballen zijn voor PSV…
Die vinden heel makkelijk de vrije man..

Op het middenveld worden we weggetikt..
Voorin ziet het armzalig uit.

Stengs is niet de nr10 voor Feyenoord.
We missen Kökcü nu al..
Die gaf het tempo aan in balbezit..
Kon versnellen en dan een speler vrij zetten..

Zerrouki valt mij nog steeds tegen sinds hij bij Feyenoord zit.
Komt weinig van hem..

PSV is op dit de betere ploeg.
ESPN commentaar is ook wederom vermoeiend
Jeetje middenveld is wel heel zwak en Wieffer die is nu al op. Baal er wel van had ze wel iets beter verwacht.
  • 1
  • 2