malacia

VK Sportphoto

Nieuws

Malacia over reserverol op WK: "Zat er doorheen"

Van de redactie

Tyrell Malacia verruilde afgelopen zomer Feyenoord voor Manchester United. Waar hij bij de Engelse grootmacht regelmatig speelt, kwam hij tijdens het WK in Qatar geen minuut in het veld voor het Nederlands elftal.

Malacia was een van de vijf spelers die door bondscoach Louis van Gaal niet binnen de lijnen werd gestuurd. Voor de linksback was dat een enorme teleurstelling, zo vertelt hij aan ViaPlay.  

“Het is moeilijk als je geen minuten mag maken, je blijft toch elke wedstrijd hopen. Je doet je best op de training en blijft het team supporten”, aldus Malacia.

WK Qatar

De oud-Feyenoorder had het op bepaalde momenten zwaar in Qatar. “Ik ken mezelf en wil gewoon altijd spelen. Natuurlijk zat ik er daarom wel even doorheen, maar dan moet je jezelf weer oppakken. Want je weet maar nooit, je kan in de laatste vijf minuten of in de rust toch worden ingebracht. Dan moet je er wel klaar voor zijn. Maar als je zoveel weken op een WK bent en uiteindelijk helemaal niet speelt, dan is dat moeilijk.”

Manchester United

Na de WK-uitschakeling tegen Argentinië ging de focus weer op Manchester United. Na een mindere periode recht hij daar zijn rug, met een basisplaats in de laatste twee wedstrijden als gevolg. “Ik heb bij United een kleine dip gehad, maar ben nu bezig om mezelf terug te knokken”, aldus de linksback.

Delen

Reacties

Een van de vele onbegrijpelijke beslissingen van zelfingenomen Louis. Met een viermans verdediging met Malacia als back kun je prima met ruimte in de rug spelen en hoef je niet voor het eigen doel te hangen. Maarja, Van Gaal moest zo nodig anti-voetbal spelen tegen landen als Ecuador en Senegal.
Onder Koeman gaat die gewoon spelen, de rol van die ajax kliek bij oranje is uitgespeeld
Snap hem helemaal. Maarja dat krijg je als zo'n arrogant mannetje alleen maar door z'n neuzenbril 👃👃kijkt.

Bij koeman speelt ie gewoon hoor 💪
of die andere gozer van die duitse cloep.
Ik zit me te bedenken wat de nieuwswaarde hier nou eigenlijk van is als ik heel eerlijk ben.....
Als ik het niet lees weet ik ook niet of ik iets mis. Lijkt me logisch, maar je hebt gelijk, ik hoef het niet te lezen.