christian-gyan-spandoek

VK Sportphoto

Nieuws

Vandaag een jaar geleden overleed Christian Gyan

Vandaag een jaar geleden overleed Feyenoord-publiekslieveling Christian Gyan. Het overlijden van de alom gewaardeerde Ghanees zorgde destijds voor grote verslagenheid binnen de Feyenoordfamilie. 

Op de dag van zijn uitvaart werd hem op indrukwekkende wijze de laatste eer bewezen. Gyan leed aan kanker en werd slechts 43 jaar.

De geboren Ghanees werd door Feyenoord ontdekt op het jeugd WK in 1995, waarna hij naar Rotterdam kwam. Gyan ontwikkelde zich tot ideale reservespeler bij Feyenoord 1. Trainers konden altijd op hem rekenen. De verdediger ging voorop in de strijd, was voor de duvel niet bang en zorgde er bovendien voor dat medespelers beter uit de verf kwamen. Buiten het veld viel Gyan op door het woord van God te prediken en altijd klaar te staan voor zijn medemens.

Gyan won met Feyenoord het landskampioenschap en de Johan Cruijff schaal in 1999 en de UEFA Cup in 2002. 

In 2007 vertrok hij bij Feyenoord en ging het bergafwaarts. Gyan had te kampen met epilepsie en zijn vrijgevigheid en goedheid voor de medemens bracht hem financieel in de problemen. Na diens overlijden werd er door supportersvereniging FSV De Feijenoorder en Feyenoord een donatiecampagne georganiseerd. Daarmee werd bijna 150.000 euro opgehaald voor de familie.

Delen

Reacties

Gegaan, maar NOOIT vergeten.