Lopez Peru (Proshots)

Proshots

Nieuws

Invaller Lopez begint met gelijkspel aan Copa América

Karst

Marcos Lopez heeft vannacht als invaller de eerste groepswedstrijd op de Copa América met 0-0 gelijkgespeeld tegen Chili. Lopez begon op de bank, maar kwam na 35 minuten in het veld voor Luis Advincula.

In de wetenschap dat regerend wereld- en Copa América-kampioen Argentinië de eerste groepswedstrijd in Groep A gewonnen heeft, moesten zowel Peru als Chili vannacht een resultaat halen om zicht te houden op de kwartfinales. 

Chili begon het duel als de favoriet en maakte deze rol meteen weer. Chili kreeg al snel de overhand en was dicht bij het scoren via Alexis Sanchez binnen de eerste 15 minuten. De spits en topscorer van La Roja schoot de bal op de lat. De eerste kans voor de ploeg van Lopez kwam pas in minuut 43 als Miguel Araujo de bal in de handen van de Chileense doelman Claudio Bravo kopt.

Peru herpakte zich in de tweede helft, maar wist niet te scoren. Ook de Chileense ploeg bleef zonder doelpunten, waardoor Peru en Chili in hun eerste groepsduel de punten deelden in een doelpuntloos gelijkspel.

In de nacht van woensdag 25 juni op donderdag 26 juni speelt Lopez met Peru de tweede groepswedstrijd tegen Canada. Om 00:00 uur wordt er afgetrapt in het Children's Mercy Park in Kansas.

Delen

Reacties

Woensdag 25 juni?? Dan is het niet dit jaar 😉
Nu begrijp ik pas waarom Tapia er niet bij is.

Het ontbreken van Tapia komt doordat de Peruaanse voetbalbond (FPF) niet heeft gereageerd op zijn verzoek om voor hem een ​​zorgverzekering af te sluiten in geval van een blessure tijdens de Copa. Tapia heeft geen contract meer bij Celta de Vigo en zou de klos zijn als hij geblesseerd zou raken.

“Het contract met mijn club loopt af op 30 juni en de internationale transferperiode loopt van juli tot en met augustus. Deelnemen aan trainingen en wedstrijden vormt onder deze omstandigheden een zeer groot risico voor mijn professionele toekomst,” aldus Tapia.
Je kunt t ook zelf betalen en dat als investering op een nieuw contract zien, vrek,
Wat een onzin. De bond moet gewoon zijn verantwoordelijkheid nemen voor de spelers die het 'te werk stelt', juist ook als deze vanwege een aflopend contract zonder directe werkgever zitten.
Ik lees mezelf nog even na en dat woordje vrek neem ik terug. De rest niet.