Bevestigd
Hoofdscout Mark Ruijl [Twitter] scout

Transfers

Ruijl bedankt voor TD-functie bij ADO en blijft bij Feyenoord

FeyenoordTM

Hoofdscout Mark Ruijl blijft aan bij Feyenoord als hoofscout. Dat meldt Stan Wagtman woensdagmiddag op Twitter. Het nieuws wordt door de scout zelf bevestigd in de media.

Ruijl gaat daarmee niet in op de aanbieding die ADO Den Haag hem deed om technisch directeur te worden in de Hofstad en lichtte in het Algemeen Dagblad zijn keuze toe. "Ik ben zeer op mijn plek bij de mooiste club van Nederland en ben ik dankbaar dat mijn CEO (Dennis te Kloese, red.) altijd zijn volste vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Wij gaan binnen Feyenoord nog mooie stappen maken de komende tijd." 

Het nieuws van Chris Woerts over een akkoord kan daarmee definitief worden afgedaan als onjuist.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is er nog iemand die naar woerts luistert?
FeyenoordPresident
Verstandige keuze jongen
Kijk dat is top..geeft aan dat het blijkbaar lekker werken is onder Kloes. Is wel eens anders geweest...
Lekker gewerkt Chris Woerts 🤣🤣
Die zit er altijd naast en helaas zei hij paar dagen geleden dat Arne en DtKloese zouden blijven....
Toch wel een teken dat Slot ook van plan is te blijven.
Goed klimaat bij Feijenoord, stijgende lijn binnen de club en er zit nog veel meer rek in de club, het begint pas in Rotterdam....
Waarom behalve centjes zou deze man binnen Nederland naar een andere club verhuizen?
En KKD...???
LekkerBelangrijk
LekkerBelangrijk
Dit vind ik erg prettig om te lezen!
Chris wie neemt hem nog serieus?
FeyenoordPresident
Echt een bitcoin verkoper die knaap
Goede zaak. Het is zeer wenselijk om naast de pure praktijkmensen in de scouting een heel goede data-analist te hebben. Dan ben je van beide markten thuis en dat is nodig.
Want uiteindelijk komt er bv een keer een einde aan het tijdperk Slot en is het de totale scouting en de jeugdopleiding waarmee je de club toekomstbestendig maakt en houdt.
In dat op zicht is het te hopen dat er bv de juiste lessen worden getrokken uit het tweede uiterst wisselvallige jaar van Feyenoord -21. Daar lijkt men nog niet erg goed bezig. Misschien dat de samenwerking met FC Dordrecht daarvoor een goede eerste (!) aanzet kan zijn.
En maar klagen over Te Kloese... als je dit hoort, lijkt me dat een heel positief signaal. Het komt op mij over dat hij het prima op orde heeft.
Misschien in het woordenboek onder de letter 'k' nog eens even kijken naar de betekenis van de woorden 'klagen' en 'kritisch'.
Ikzelf ben bv kritisch op het Feyenoord als het gaat om het niet langer willen werken met een zelfstandig TD en daarvoor het voortijdige vertrek van Frank Arnesen. Die kritische houding heb ik met feiten onderbouwd.
Klagen over de keuzes van Te Kloese als een soort waarnemend TD heb ik dan weer niet gedaan omdat daar geen enkele aanleiding voor is. Een functiewisseling van Te Kloese van AD naar TD zou daarom prima kunnen zijn. Want voor een Algemeen Directeur is er genoeg te doen om niet ook nog eindverantwoordelijke voor het spelersbeleid te willen zijn.
Blijkbaar voel je je aangesproken Kees? Terwijl ik toch niemand persoonlijk aanval. Het is meer een constatering. Op deze site krijgt vooral te Kloese best wel wat commentaar terwijl, in mijn optiek, hij veel goeds heeft gedaan. En een kritische blik? Daar is uiteraard niks mis mee... maar altijd onderbouwen want er wordt al teveel geroepen zonder de feiten te kennen.
De mensen die hun geklaag onder kritiek scharen zijn altijd de eersten die zich aangesproken voelen 😉
Ik had al verwacht dat er een opmerking zou komen over 'aangesproken voelen', die is ook wel begrijpelijk, maar is toch een misvatting.
Ik geef mij eigen houding aan omdat dat overtuigender is dan naar anderen verwijzen of geen voorbeeld geven. Waar het mij om gaat is het opportunisme onder sommige supporters dat nu het sportief ongekend goed gaat, elke kritische noot tot opgewonden gedrag leidt, iig verbaal.
Te Kloese heeft afgelopen zomer idd zeer goed gehandeld qua transferbeleid, heeft de beslissing van de RvC om ten lange leste toch maar af te zien van Feyenoord City, mogen communiceren, waardoor er mensen zijn die ten onrechte veronderstellen dat hij die beslissing zelf genomen zou hebben. En hij heeft nadrukkelijk de keuze verdedigt om juist nu het goed gaat de organisatie veranderen en zonder zelfstandig TD te gaan werken. Wat een onverstandige keuze is, als je kijkt wat er allemaal op het bord van een Algemeen Directeur ligt. Kortom de balans is sportief positief (korte termijn) maar organisatorisch een aardig minder (lange termijn). Zijn rol als heraut van de RvC speelde hij dan wel weer met verve.
Knap dat je zo goed geïnformeerd bent... of is het gewoon jouw mening?
Met goed geïnformeerd zijn heeft het, denk ik niet zoveel te maken. Het was logisch en duidelijk dat de keuze m.b.t. het stadion een RvC-kwestie was en is. Daar is de directie, i.c. de Algemeen Directeur nooit echt over gegaan. De RvC bepaalt het beleid op hoofdlijnen en delegeert de invulling en uitvoering ervan aan een professionele directie. Een beleidskeuze waar honderden miljoenen mee gemoeid zijn en die verstrekkende consequenties heeft voor meerdere decennia, is dus altijd een RvC-kwestie en niet die van de directie.
De goede keuzes van Te Kloese qua transfers zien we 'gewoon' op het veld terug te zien, dus daarover is iedereen goed geïnformeerd.
De zaak van de portefeuilleverdeling op directieniveau is idd vooral een mening. Het is mijn overtuiging dat een Betaald VOETBAL Organisatie van de omvang van Feyenoord altijd op het hoogste uitvoeringsniveau (de directie dus) iemand moet hebben die verantwoordelijk is voor het VOETBAL-beleid. Het door Te KLoese gegeven argument om het bij Feyenoord anders te gaan doen; 'Het voetbalbeleid staat en dus is er geen TD meer nodig', vind ik onzin. Voetbal is permanent aan verandering onderhevig en zelfs al is het soms het bewaken van processen e.d. dan nog is dat voor de club zodanig belangrijk, dat een afzonderlijk directielid een vereiste is. Daarnaast zit er iets tegenstrijdigs in zo'n uitspraak, want in zekere zin zegt Te KLoese; 'We zijn nu goed bezig, dus we gaan het anders doen', want dat is waar een dergelijke wijziging in de organisatie op neer komt.
Ten slotte, kan iedereen zien dat er met de discussie van TV gelden, veranderingen in de organisatie van de Eredivisie, het zorgvuldig beleid ontwikkelen om de gevolgen van het Feyenoord City-debacle, de tegenvallende commerciële inkomsten qua sponsoring (shirtsponsor en rugsponsor volgend jaar samen niet of amper meer dan de shirtsponsor nu alleen, en dat na zo'n goed seizoen), de veranderingen in de Europese toernooien, de altijd aanwezige perikelen rondom een deel van de achterban, er genoeg op het bordje van de Algemeen Directeur ligt om hem niet ook nog de verantwoordelijkheid te geven voor het aansturen van een Technisch Manager en daarmee de facto voor het voetbalbeleid. Als gezegd, dat is idd een mening, maar wel een die volgens mij goed is te onderbouwen.
Beste zet geweest om te Kloese de leiding te geven. Er komt heus wel een technische man.
Hij heeft uitstekende zaken gedaan.
Ik hoop zelf dat van Bronckhorst in wil stappen als technische man.
Van Bronckhorst als technisch manager zou zeker interessant kunnen zijn. Prettig persoon om mee te werken, uiteraard groot boegbeeld, connecties en bekende naam bij grote clubs, spreekt zijn talen. Ben benieuwd of daar over gesproken wordt binnen Feyenoord.
Ruijl wordt hoofd scout en technisch manager?
Kans zit er wel in denk ik als ik lees dat hij zo tevreden is over Kloessoe en dat er nog mooie dingen gaan komen.
En waarom ook niet. Als je toch al de leiding hebt over het hele scouting apparaat zou het geen onlogische stap zijn.

Al vraag ik mij af of een technisch manager dan ook over de aan en verkopen (qua bedragen) gaat of dat hij alleen de onderhandingen doet met het budget dat een financieel directeur en algemeen directeur hem geven.

Een TD handelt alle inkopen en verkopen af, maar kan me indenken dat een technisch manger daar te licht voor wordt gevonden.
Klopt er wel eens iets van wat die Woerts zegt? Hopelijk heeft hij met Slot wel eens een keer goed gegokt. In ieder geval goed dat Ruijl blijft. Er moeten altijd mensen zijn die de lange termijn bewaken in een organisatie en de vernieuwde scouting heeft zich bewezen de afgelopen 2 jaar.
@FTM denk jij dat Feyenoord deze zomer voor Amad Diallo gaat, of hebben hoor jij andere namen waar meer prioriteit aan gegeven wordt voor die positie?
Woerts kan ze koffertje weer inpakken en die dildo heel diep in ze kanaal douwen.

Stop die man een stuk haver in zijn mond en sluit hem op in een stal.
ja ga hem nog maar belonen ook....
MatigeMarijn
MatigeMarijn
Goed teken als dit klopt! Dan voelt hij zich waarschijnlijk gehoord bij Feyenoord en dan zitten de Wieffer en Gimenez-aankopen er aan te komen!
BlackaSchaduwSpits
BlackaSchaduwSpits
Ik heb gehoord dat de tanden van Chris Woerts afstand doen van z’n uitspraken
Wat een vreselijke zwamneus is die Woerts toch hè......zo ook: de bitcoin staat vóór eind 2022 op $ 100.000.......whaaaaaa....hou toch op man!
Is idd een aandachtsgeil mannetje die altijd fout zit.

Echter zei hij ook stellig dat Slot blijft.....
Soms zal zelfs woerts toch wel een gelijk hebben?? ;)
Woerts gokt gewoon. 50% kans; hij blijft of hij gaat. Laten we het er op houden dat Woerts veel verkeerd gokt.
Het is net een stilgevallen klok. Die geeft ook twee maal per dag de goede tijd aan.