Primeur Bevestigd
Hoofdscout Mark Ruijl [Twitter] scout

Twitter

Transfers

ADO Den Haag meldt zich voor hoofdscout Mark Ruijl

FeyenoordTM

ADO Den Haag heeft zich in Rotterdam gemeld om Mark Ruijl over te nemen van Feyenoord. Dat melden Haagse bronnen aan deze site, nadat er donderdag nieuws naar buiten kwam over toenemende belangstelling voor de hoofscout.

Ruijl kan in de Hofstad een hogere functie gaan bekleden: ADO Den Haag ziet voor Ruijl namelijk een functie weggelegd als technisch directeur. Dennis te Kloese, algemeen directeur van de Rotterdammers, is volgens ingewijden op de hoogte van het mogelijke vertrek van zijn hoofdscout.

Voorheen deed Ruijl ervaring op als eigenaar van PlayerConnect en FactConnect; bedrijven die zich richtten op data- en videoscouting. Sinds april 2021 kwam Ruijl in dienst bij Feyenoord als coördinator scouting en hoofd data scouting. Een half jaar later promoveerde hij met de competenties live scouting-, video scouting-, data scouting-, management- en onderhandeling door naar de functie hoofdscout.

Tot een akkoord tussen Feyenoord, ADO Den Haag en Mark Ruijl kwam het vooralsnog niet. Rond het mogelijke kampioenschap van Feyenoord wordt er meer duidelijkheid verwacht. Mochten de Hagenezen definitief toe willen slaan, moeten er een afkoopsom neergelegd worden bij Feyenoord.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is het nog aan de orde om Mark Ruijl Technisch Manager te maken?
Met alle respect, dit is toch geen stap omhoog?
Waarom wordt hij geen te/tm bij Feyenoord?
Maar is hij iemand die als td/tm naar voren kan worden geschoven bij Feyenoord zelf dan
Ik ken die hele man niet maar ik wil 'm wel opvolgen.
Waarom kan hij geen TD worden bij onze club @ FTM??
Als ze hem intern echt goed vinden, laat hem dan (deels) taken van de Technisch Manager uitvoeren met het uitzicht bij goed presteren Technisch Manager worden.

Vind je dat niet laat je hem hoofdscout, geef je hem wat salarisverhoging en accepteer je de kans dat zo iemand weggaat.
Als hij dat doet is die echt dom. Beter nog een aantal jaren hoofdscout van feyenoord om daarna de positie van technisch directeur over te nemen. Dat is beleid voeren. Dus dennis steek er een stokje voor. Ook wel lef van ADO 🤣🤣🤣 Alsof Excelsior een poging waagt om Messi over te nemen van Paris 😂😂😂
Als Feyenoord dit laat gebeuren, vinden ze het blijkbaar niet zo heel erg als hij zou vertrekken.
Dan heb jij wel heel erg veel vertrouwen in feyenoord. Ben je de afgelopen 30 jaar wanbeleid vergten?
Ben jij vergeten dat je Feyenoord met een hoofdletter schrijft?
Zou Mark doorschuiven als technisch manager niet een optie zijn?
Ik neem aan dat deze al is verkend, maar toch....
Zelfs al wordt je daar TD dan is het alsnog een stap naar beneden omdat bij ADO de spelers niet gehaald worden door de technische staf
Zie je wel, ze zijn geen van alle goed wijs in Den Haag.
Als deze man verantwoordelijk is voor het scouten van Trauner, Hancko etc, moeten we hem misschien zelf die functie aanbieden?
Hoofd scout is mede verantwoordelijk toch?
Ruijl lijkt me nog wat jong om naar de Bermudadriehoek van de voetbalcarrières te vertrekken.
Je moet het maar willen: naar die slangenkuil gaan. Zoals hier beneden al gesuggereerd: misschien een goede technisch manager voor Feyenoord zelf? Ze richten hem blijkbaar bij ADO die capaciteiten toe en hij zit al in de organisatie.
Waarom zou je daar naartoe willen? 0,0 mogelijkheden terwijl je nu bij Feyenoord flink aan het groeien ben en misschien wel de rol van technisch manager op je kan nemen.
Hopelijk weten ze deze man te behouden, belangrijke speler in de (scoutings)organisatie.
Gewoon technisch man bij feyenoord maken. En waarom zou je naar Den Haag willen gaan ???
Nou, dat wil je toch niet naar zo een nog slechter georganiseerde club
Waarom schuift Feyenoord hem niet door als technisch manager..
Lijkt inderdaad een logische gedachte... Hij zal het voelen als extra waardering vanuit Feyenoord en de echt grote namen willen alleen maar TD worden en geen TM... Is dat 'probleem' ook opgelost...