slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over kampioensperikelen: "Adviseer ze om Netflix of een voetbalwedstrijd op te zetten"

Moreno

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Excelsior ging het veelal over de al dan niet aanwezige kampioensstress in de selectie van Feyenoord. "Het is onmogelijk om die perikelen helemaal weg te houden."

Arne Slot toonde zich - zoals altijd - ontspannen bij het wekelijkse perspraatje. "Wij richten ons gewoon op wat we al het hele seizoen doen, namelijk ons zo goed mogelijk voorbereiden op de eerstvolgende tegenstander. Daar hebben we nu een week langer voor gehad dan gebruikelijk, en daarin hebben we geprobeerd ons optimaal voor te bereiden", aldus Slot.

Wel begrijpt de oefenmeester dat het onder supporters en in de media veel gaat over het aanstaande landskampioenschap. "Bij de buitenwacht is het zeker een ding, dat merk ik ook. Daarom beperk ik momenteel ook zo veel mogelijk om buiten te zijn. Hoe ik de kampioensperikelen weghoud bij de spelers? Dat is onmogelijk."

"Ik adviseer ze dan maar om Netflix op te zetten in plaats van praatprogramma's te kijken. Of een voetbalwedstrijd kijken, alleen zal ik deze keer maar niet zeggen welke wedstrijd. Anders krijg ik daar weer kritiek op", zegt Slot met een kwinkslag naar de tekeergaande Mourinho na afloop van Roma-Feyenoord. "Al was Brighton gisteren een aanradertje. Bij die ploeg doe ik zelf ook nog wel eens nieuwe ideën op."

Slot gaat enkel van het scenario uit dat PSV tot aan het eind van het seizoen alles wint. "Zij zitten in een sterke fase, elf wedstrijden ongeslagen en net de beker gewonnen. Ik ga er vanuit dat zij vier keer winnen. Ik wil kampioen worden, het liefst zo snel mogelijk. Dan moeten wij dus twee keer winnen, en dat hopen wij dan ook in twee wedstrijden te doen."

Toch ziet de hoofdtrainer van Feyenoord Excelsior als een geduchte tegenstander. "Zij halen veel punten in thuiswedstrijden en strijden nog volop tegen degradatie. Zij doen het met hun financiële middelen geweldig. Het is een spannende tijd, maar dat was het vorig jaar ook. Dat hoort simpelweg bij het leven, en al helemaal bij het leven van een voetbaltrainer."

Delen

Reacties

Nog geen reacties