Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Van Hanegem over komst Zerrouki: “Gevoel dat er meer spelers gaan vertrekken dan alleen Kökcü”

Van de redactie

Willem van Hanegem vindt de aankoop van Ramiz Zerrouki een goede zet van Feyenoord, al kijkt hij er wel met gemengde gevoelens naar. 

“Aan de ene kant kan het aardig zijn, maar aan de andere kant krijg ik het gevoel dat er dan een paar spelers gaan vertrekken”, aldus De Kromme in Algemeen Dagblad.

"Ik denk wel dat er meer spelers weggaan dan alleen Orkun Kökcü". Dat spelers als Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida recentelijk hun contract hebben verlengd zegt hem niet zo veel. “Bijtekenen is normaal. Als je spelers een contract geeft voor twee extra jaren, dan moet de partij die hen wil kopen nog meer betalen. Zo gaat dat altijd. Mensen denken dan ‘hij gaat niet weg’, maar zo gaat het vaak niet.”

Van Hanegem staat dan ook niet raar te kijken als Feyenoord reeds aan het voorsorteren is op het vertrek van meerdere spelers. “Je hebt al twee middenvelder gehaald, Zerrouki en die van PEC Zwolle (Thomas van den Belt, red.), en misschien komt er nog wel één. Die Pool (Szymański, red.) gaat waarschijnlijk weg, want daar zou ik geen tien miljoen voor geven. Echt niet.”

Volgens het Feyenoordicoon doet de club er goed aan wat verder vooruit te kijken. “Als ze een paar spelers kwijtraken dan moet je maar weer afwachten wat dan de mogelijkheden zijn. Je kan niet denken ‘het is dit seizoen toch ook goed gegaan’. Dat lukt niet altijd.”

Delen

Reacties

Ik dacht dat feyenoord geen interesse had in van boomen ? Fabrizio Romano had in ze bericht staan dat feyenoord geïnteresseerd is
Ik verwacht dat Kökçü en Geertruida vertrekken en vrees dat Hancko misschien ook onhoudbaar gaat blijken. Voor de rest denk ik niet dat er dragende spelers nu al aan een volgende stap toe zijn.
Dan haal je toch om en nabij 100 miljoen op. Daar moet je toch aardig voor terugkopen. Maar cl is aantrekkelijk voor spelers. Dus wie weet blijfven ze.