roma-feyenoord-1

@KayneKVisuals

Europees

MATCHDAY • Feyenoord heeft genoeg aan een gelijkspel in Rome

Twan1908

In De Kuip won Feyenoord het bloedstollende duel tegen Roma dankzij de volley van Mats Wieffer. Om te zeggen dat Feyenoord revanche heeft genomen voor de verloren Conference League-finale is voorbarig. Er wacht een zwaar duel in Rome, waarin een gelijkspel genoeg is om AS Roma uit te schakelen. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Laatste ontmoeting
Voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen donderdag zei Arne Slot dat een minimale overwinning een 'geweldig resultaat' zou zijn. In de ogen van de trainer zal de 1-0 overwinning dat dus zijn. Gemakkelijk was de overwinning niet.

Feyenoord zag al vroeg in de wedstrijd Dybala, de sterspeler van Roma, gewisseld worden vanwege een blessure. Hierna krijgt Feyenoord twee grote kansen via Szymański en Geertruida. Toch is het Roma dat de grootste kans zal krijgen in de eerste helft. Vijf minuten voor rust mag Pellegrini het vanaf elf meter proberen na een zwaar bestrafte handsbal van Mats Wieffer. De Italiaan raakt uiteindelijk de buitenkant van de paal waardoor de ruststand 0-0 is. 

Een aantal minuten na rust ontploft de Kuip na de 1-0 van dezelfde Wieffer die in de eerste helft een strafschop veroorzaakte. Een voorzet van Idrissi die eigenlijk totaal mislukt, landt op zo'n manier dat Wieffer de bal met een fantastische volley binnen kan werken. Na de 1-0 creëert de uitploeg nog meerdere kansen, met een bal die van de lijn wordt gehaald door Idrissi als grootste. De eindstand bleef 1-0.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (4-3-3): Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling AS Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Ibańez, Smalling, Mancini; Spinazzola, Cristante, Matic, Zalewski; Pellegrini, Dybala; Abraham.

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Laat jouw voorspelling achter via de onderstaande reacties!

roma-feyenoord

Delen

Reacties

Beertruidrager
Wordt een zware pot.
Laten we hopen dat de supporters die er zij geen maffe dingen tegen komen. Niet meer als er nu gebeurd is ..want voordat we het weten voetballen volgens jaar champignons league in ene leek stadion. 2..1 daarna door met strafschoppen
Tsja, wat moet je er van zeggen. Die wedstrijd in Marseille was een extreem slopende wedstrijd: niks aan, alleen maar spannend, maar het liep goed af! Als ik ergens voor moet tekenen, dan maar dat...
Iemand interesse in 1ticket voor Feyenoord - utreg ben helaas verhinderd
Vak O
We gaan echt niet op dat gelijkspel spelen heeft Arne gisteren al aangegeven... Gewoon ons eigen spelletje spelen en druk zetten... Met 1-0 vorige week is het nog lang niet beslist, maar maak je vanavond zelf het eerste doelpunt kan het bijna niet meer mis gaan... Ook omdat je dan echt veel meer ruimte gaat krijgen... Gaat nu pas gebeuren als het na 60 minuten of zo nog 0-0 staat... Roma gaat echt niet vanaf het begin vol op de aanval... Dat is gewoon hun spelletje niet... Ook niet als ze een achterstand goed moeten maken...
BEAT THE STRONZI 🔥
Come on Feyenoord 💪🏻 YNWA (Ook al zijn er geen uit supporters)