feyenoord-as-roma-1-0-13-04-2023-jim-breeman-sports-photography-22

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Onrust bij AS Roma: justitie zoekt naar bewijs

Van de redactie

Terwijl de selectie van AS Roma toewerkt naar de confrontatie met Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League, is het onrustig op de burelen van de Romeinse club.

De ploeg van trainer José Mourinho kent tot dusver een alleraardigst seizoen. AS Roma staat derde in de Serie-A, dat recht geeft op deelname aan de Champions League van volgende seizoen. Met een voorsprong van vijf punten op Internazionale lijkt dat startticket binnen handbereik. Bovendien krijgt de club vanavond de kans om de halve finale van de Europa League te bereiken ten koste van Feyenoord, nadat het vorig seizoen ook al de hand wist te leggen op de Conference League. Sterspelers Dybala en Abraham lijken daarnaast fit genoeg om te starten tegen de Rotterdammers.

Hoe anders is de sfeer op de kantoren van de Romeinse club. Daar werden eerder deze maand documenten in beslag genomen, als onderdeel van een grootschalig onderzoek naar transferfraude. Het beursgenoteerde AS Roma wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in wat in Italië 'plusvalenze' wordt genoemd; een systeem van fictieve waardevermeerdering op vaste activa, waaronder spelers, met als doel om gaten in de balans te dichten. Dat justitie aan het rondneuzen is zorgt voor onrust binnen de club.

Deze onrust werd nog verder aangewakkerd door het plotselinge ontslag van algemeen directeur Pietro Berardi, terwijl zijn opvolger – Lina Souloukou – een dag later al klaarstond. Onduidelijk is waarom Berardi afgelopen maandagavond ineens het veld moest ruimen en of het lopende onderzoek naar transferfraude daar een rol bij heeft gespeeld. 

Terwijl de selectie van José Mourinho jaagt op de tweede Europese cup op rij, rommelt het dus op de burelen. Daar waar opsporingsambtenaren rondlopen met documenten waarin mogelijk ook voetballers voorkomen. De club ligt onder een vergrootglas. Aan Mourinho de taak om die onrust bij zijn spelers weg te houden.

Delen

Reacties

Mooi kan niet genoeg branden daar
Mooi excuus voor Mourinho voor zijn uitschakeling vanavond ;-)