crysencio-summerville

VK Sportphoto

Nieuws

"Natuurlijk doet het soms nog pijn, maar misschien speel ik ooit nog in de Kuip"

Dennis

Crysencio Summerville speelt volop bij Leeds United. De 21-jarige aanvaller dacht als kleine jongen vaak over hoe het zou zijn om in de Premier League te spelen. “Dat die kans vroeg of laat zou komen, daar twijfelde ik niet aan”, zo vertelt de voormalig jeugdspeler van Feyenoord aan Algemeen Dagblad.

Bij Leeds United heeft Summerville de stap gemaakt naar volwassenheid. Als persoon en als voetballer. “Dat plan van Leeds was zo belangrijk. Ik hoor zo vaak van mensen dat ze een heel andere ‘Cry’ zien dan een paar jaar terug.”

In 2020 maakte Summerville de overstap naar de Engelse club, omdat hij naar eigen zegge onvoldoende perspectief had bij Feyenoord. “Ik kwam uit de jeugd van Feyenoord en speelde nog even op huurbasis bij ADO Den Haag. ADO had het heel zwaar dat seizoen, maar ik speelde de wedstrijden op een podium dat ik nodig had. In de zomer keerde ik terug bij Feyenoord, maar daar had ik Steven Berghuis en Luciano Narsingh voor mij. Ik eiste absoluut geen basisplaats, wilde geen absurd salaris. Ik hoopte vooral op meer perspectief. In die situatie was bijtekenen niet logisch. En dan kom je op het punt dat de club je wil verkopen. Natuurlijk doet het af en toe nog pijn. Ik was een jongen van de club, speelde er al vanaf mijn zesde jaar. Misschien speel ik ooit nog in de Kuip.” 

Summerville kijkt ook in de spiegel en geeft aan als persoon te hebben geleerd van zijn periode op Varkenoord. “Ik was eigenwijs in die tijd, ik had soms een kort lontje. Ook bij Feyenoord, maar dat is wat mij betreft afgesloten, iets van lang geleden. Van de buurt waar ik kwam in Rotterdam-Zuid, ging het er gewoon keihard aan toe. Nu is alles anders, mijn mindset is anders.”

Rancune heeft Summerville niet. Sterker nog, hij geniet van het Feyenoord van trainer Arne Slot. “Wat Feyenoord doet is mooi. Ze hebben nog niets, maar die overwinning tegen Ajax was zo belangrijk. Wat Arne Slot al heeft bereikt met deze ploeg, is zo knap. En dat Lutsharel Geertruida, met wie ik ben opgegroeid op de pleintjes in Rotterdam, de winnende maakte in Amsterdam dat was prachtig.” Eveneens is de aanvaller blij voor Quilindschy Hartman. “Als die gasten daadwerkelijk een prijs winnen en ze staan op de Coolsingel, dan sta ik daar ook als ik het kan combineren met het schema van Leeds. Er zijn mensen die weleens vragen ‘vind je het niet jammer dat jij er nu niet tussen loopt in Rotterdam?’ Maar dingen lopen zoals ze lopen. Ik heb een ander pad ingeslagen. Ik ben achteraf wel blij hoe het is gelopen. Ik speel tegen Haaland, Van Dijk, Salah, De Bruyne.” 

Delen

Reacties

Nog geen reacties