de-kuip

Nieuws

MATCHDAY • Feyenoord - RKC Waalwijk

Van de redactie

Feyenoord en RKC Waalwijk sluiten vandaag in speelronde 22 het Eredivisieweekend af. Het duel tussen de nummers twee en zestien van de ranglijst wordt om 16:45 uur afgetrapt in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Van den Kerkhof floot dit seizoen eerder al een keer een duel van Feyenoord, dat was de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Voor de vierde keer in twaalf dagen tijd is De Kuip toneel van een wedstrijd van Feyenoord. Na de Europa League-clash met AS Roma gaat de focus weer op de Eredivisie. Eerder dit seizoen had Feyenoord in Waalwijk nog de handen vol aan RKC en werd er nipt met 1-2 gewonnen. "En bij hen is het vertrouwen ongetwijfeld toegenomen dankzij de knappe 2-0 overwinning op N.E.C. van vorige week", laat trainer Arne Slot weten via de clubwebsite. 

Daarnaast hoopt Slot een aantal spelers te zien terugkeren uit de ziekenboeg. "Voor Lutsharel Geertruida en Quinten Timber kwam AS Roma te vroeg, mogelijk is zondag voor hen wel haalbaar. Alireza Jahanbakhsh gaat de wedstrijd zeer waarschijnlijk niet halen, maar Santiago Gimenez kon invallen, dus gaan we er vanuit dat we over hem kunnen beschikken", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers. Justin Bijlow, Gernot Trauner, Thomas van den Belt en Gjivai Zechiёl missen het duel tegen RKC Waalwijk in elk geval.

Wat gaan we doen vandaag? Voorspel de uitslag via de reacties hieronder!

Delen

Reacties

Zal wel weer te negatief zijn maar ik ben wel klaar met dat domme getik, Als je niet kunt winnen van RKC in eigen huis moet je je kapot schamen als trainer en spelersgroep
Het is toch niet normaal hoeveel kansen wij nodig hebben om te scoren ?
Dankzij Jensie Utrecht op voorsprong tegen Twente met de rust!
Ondanks dat ik een ontzettende pesthekel aan ze heb, hoop ik eigenlijk dat Twente gewoon punten blijft pakken. Ik vrees niet voor hun wat betreft plek 2, maar ik zie hen liever op plek 3 eindigen dan een andere club.
Volledig met je eens,maar twente heeft helemaal niks te zoeken in de voorrondes van de cl
Klopt ook. Maar zie buiten PSV en ons om liever helemaal niemand CL spelen volgend jaar, dus liever dat Twente de vCL haalt en naar de EL wordt geschoten.
Karma, irritante mannetjes bij twente.

Sadilek trapt Booth uit de wedstrijd, krijgt geen kaart niks met zn doorloop actie op Booth, welke terug komt op krukken. Hij blesseerd gewoon een speler.

Hilgers met zn kousjes op half 11 vraagt wat mij betreft om bovengenoemde actie.

Propper...Pff 🤢

Steijn is Steijn, behoeft geen uitleg.

Ugalde misstond niet tussen die verveeltjes.

💪🏻💪🏻💪🏻
Bij Goedemorgen Eredivisie zat Bram van Polen die in 17 seizoenen PEC Zwolle al 500 wedstrijden voor de Blauwvingers heeft gespeeld.

17 seizoenen ...

Feyenoord had ook zo'n trouwe speler, onze clubicoon voor altijd: COEN MOULIJN

30 wedstrijden in zijn eerste seizoen 1955/56 vlak voordat de Eredivisie van start ging.
457 wedstrijden in de Eredivisie
40 wedstrijden in de KNVB Beker
5 wedstrijden in die rare nacompetitie van de zomer van 1960 die Feyenoord met overmacht won van Ajax en PSV. De winnaar zou Europa Cup I spelen maar de KNVB schreef Ajax in. Feyenoord was in 1960 landskampioen geworden met een beter doelgemiddelde dan Ajax, maar er volgde een beslissingswedstrijd in het Olympisch Stadion. De 0-2 van Feyenoord werd afgekeurd omdat de arbiter van 60 meter afstand zag dat Coen Moulijn de bal met zijn arm zou hebben geraakt. We verloren geflatteerd met 5-1. Het landskampioenschap werd ons ontnomen en dus ook het spelen in de Europa Cup I
28 wedstrijden in de Europa Cup I, de huidige Champions League waaronder Celtic 2-1 in 1970
2 wedstrijden tegen Newcastle United in de UEFA Cup
2 wedstrijden tegen Estudiantes de la Plata om de Wereldbeker te winnen
33 wedstrijden in de Intertoto Cup die in 1962 bijna werd gewonnen.

Totaal het indrukwekkende aantal van 597 wedstrijden voor onze club

Zou hij nog een seizoen door zijn gegaan als hij dat treinongeluk in oktober 1971 niet had gehad?