nieuwkoop-1

VK Sportphoto

Nieuws

Matchwinner Nieuwkoop: "Ik heb er lang op moeten wachten"

Ference

Feyenoord kende een moeizame wedstrijd in Waalwijk. Toch konden de Rotterdammers na 90 minuten drie punten bijschrijven, doordat Bart Nieuwkoop in de 64'ste minuut de eindstand op het bord zette. Hij kwam na afloop voor de camera's bij ESPN. 

"Een moeizame avond voor jullie", zo opende Sinclair Bisschop: "Ja klopt, wat je zegt was moeizaam. Zij komen met tien man te staan en dan wordt het er niet altijd makkelijker op om te voetballen. Dan moet je de bal laten gaan en een hoog baltempo hanteren. Dat deden we niet altijd. Als je zoals wij in de tweede helft rond de 'zestien' aan het voetballen bent, moet je diepteloopacties blijven maken. De bal snel rond laten gaan, dat moet wel beter", zo reageert de rechtsback. 

Voor Nieuwkoop betekende het zijn eerste doelpunt in Feyenoord 1: "Ja ik heb er lang op moeten wachten. Toch knaagt het dan wel een beetje. Ik wil hem graag maken en dat hij dan vandaag valt is lekker. Ik stond op de goede plek. Heel blij mee."

Sinclair merkte op dat hij vond dat Feyenoord de laatste twee wedstrijden niet scherp begint, Nieuwkoop kon zich niet helemaal vinden in deze opvatting: "Dat gevoel had ik vandaag niet op het  veld. We komen wel weer achter en we konden soms wat beter in de restverdediging staan. Met counters konden ze er soms uitkomen, dat moet wel beter."

Nieuwkoop erkende wel dat het een moeilijke wedstrijd was voor zijn ploeg: "We hebben in ieder geval een goede reactie gegeven na vorige week. De trainer zei ook in de rust weer: moeilijke wedstrijden moet je op karakter winnen. Dit zijn belangrijke wedstrijden, je kan niet altijd met mooi voetbal winnen. Vandaag hebben we dat dan ook gedaan."

Delen

Reacties

Ik heb m 6x diep zien gaan, en hij werd 5x overgeslagen. Iets gaat er niet helemaal goed.
Dat vond ik vandaag ook bij Santiago
Ze gaven hem bijna geen bal. En Ivanusec (?) geeft m ook niet af.
Ja leuk jongen maar lozen na dit seizoen, komt in alles tekort.
Leuk voor hem dat hij de beslissende maakt, het is ook sympathieke gozer, maar ook een lompe speler, dat zagen we wel weer bij die gele kaart.
Nieuwkoop heeft dan wel gescoord maar was ook niet scherp liet zijn tegenstander te veel vrij Nieuwkoop moet eens meer achterin blijven
En strakker dekken.
Met alle respect: Nieuwkoop is een echte clubjongen die hard werkt, maar ik vind hem tekort komen in dit Feyenoord. Veel teveel onnodige overtredingen - zoals ook nu weer in de slotminuten - en voetballend gewoon een groot verschil met Geertruida op rechtsback. Desalniettemin gefeliciteerd met deze rol als matchwinner!