manon-melis

VK Sportphoto

Vrouwen

Melis: “In de voorbereiding zag ik een hoger niveau dan vorig seizoen”

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen 1 werd bij hun debuutseizoen verrassend vijfde en zit in de lift. Manon Melis, coördinator Feyenoord Vrouwen, hoopt de stijgende lijn door te kunnen trekken en dat de interesse blijft, zo vertelt zij aan Feyenoord Magazine

“Ik zie inmiddels al regelmatig shirts met de achternamen van onze speelsters op de tribune voorbij komen. Dat gaat steeds meer leven. Vorig seizoen hadden we bovendien al goede bezoekersaantallen op Varkenoord, ook in vergelijking met andere clubs in de eredivisie Vrouwen”. 

Melis erkent dat de sportieve resultaten een rol spelen bij het enthousiasme. “In dat opzicht ben ik in elk geval blij met de manier waarop we de selectie afgelopen zomer hebben kunnen versterken. Zeker in de breedte zijn we sterker geworden, in de voorbereiding zag ik al dat het niveau hoger ligt dan afgelopen seizoen”. 

De voormalig international denkt dat de selectie kwaliteiten erbij heeft gekregen. “Met Zoi van de Ven, die is overgekomen van sc Heerenveen en eerder kampioen werd met FC Twente, hebben we echt een frivole speelster aangetrokken. Een type zoals zij hadden we nog niet in de selectie. Zo wilden trainer Danny Mulder en ik ook wat meer echte leiders in de ploeg hebben. Amber Verspaget, die is overgekomen van ADO Den Haag, is zo'n type. Ik ben ervan overtuigd dat we met hen erbij een stap gaan zetten”.

Wel verwacht Melis dat tegenstanders het team anders zullen benaderen. “Vorig seizoen speelden we heel vrij en hadden we een behoorlijk hoog instapniveau, maar nu krijgen we met verwachtingen te maken. Ook tegenstanders weten beter wat ze kunnen verwachten van Feyenoord Vrouwen 1. In die zin kan het weleens moeilijker worden dan vorig jaar”. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties