img-0987

Jim Breeman Sports Photography

De Feijenoorder

Mijlpaal: 1000ste speler in Feyenoord 1

Stan

Sinds Feyenoord in 1908 het levenslicht zag, zijn er talloze spelers die het rood en wit van de ploeg uit Rotterdam-Zuid droegen. De van FC Groningen overgekomen Neraysho Kasanwirjo bracht recentelijk met zijn invalbeurt tegen N.E.C. het totale aantal Feyenoorders op 999. 

En dus was het wachten op de 1000ste speler die een wedstrijd speelt voor de Rotterdammers. Die kwam er afgelopen 31 januari toen Feyenoord een oefenwedstrijd speelde tegen Vitesse: Jeugdspeler Gjivai Zechiël (18) viel in en zorgde zo voor deze bijzondere mijlpaal. 

Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, heeft doormiddel van een uitgebreide administratie bijgehouden welke spelers ooit het shirt van Feyenoord mochten dragen. In de nieuwe editie van het tijdschrift gaan ze in op de totstandkoming van deze opmerkelijke mijlpaal. Wist je bijvoorbeeld dat er maar liefst 191 buitenlandse voetballers in Rotterdam-Zuid speelden? Terwijl er slechts één uit de provincie Drenthe kwam, en dat was niet Royston. En dat er ook zo'n 50 spelers zijn geweest die enkel één oefenwedstrijd voor de club uitkwamen? De eerste elf 'Feyenoorders' kwamen bovendien uit voor Wilhelmina, HFC, zoals de naam van de club toen nog luidde. 

De laatste naam die aan de Feyenoord hall-of-fame is toegevoegd is dus Gjivai Zechiël. Deze 18-jarige defensieve middenvelder mocht in het oefenduel tegen Vitesse zijn eerste officieuze minuten maken in het eerste van de club. Zechiël, die in 2018 overkwam uit de jeugd van Sparta, speelt op dit moment zijn wedstrijden in de onder-21 van de Rotterdammers en tekende vorig jaar zijn eerste profcontract. Ongetwijfeld zal hij hopen in de toekomst ook zijn officiële debuut te kunnen maken in de ploeg van Arne Slot. 

Delen

Reacties

Feyenoord 021 wordt erg onderschat. Het elftal heeft zeer talentvolle spelers Gjivai Zechiël is er absoluut één van.