Mik Akkermans

VK Sportphoto

Nieuws

Mik Akkermans maakt rentree bij Feyenoord

Karst

Mik Akkermans heeft vandaag zijn eerste minuten van het seizoen gemaakt. Aan het begin van dit kalenderjaar werd bij het vijftienjarige talent van Feyenoord, teelbalkanker vastgesteld. Vandaag maakte Akkermans zijn rentree bij Feyenoord O15 in de mini-Klassieker. Hoewel het tijdens de wedstrijd niet stopte met regenen, regende het geen doelpunten. De mini-Klassieker eindigde in 0-0.

In maart van dit jaar deelde Akkermans zelf via Instagram het nieuws dat hij teelbalkanker had. “En dan ben je ineens ziek. Teelbalkanker. Ik ben inmiddels geopereerd en gelukkig zijn er geen verdere uitzaaiingen gevonden. Wel ga ik de komende zes weken een traject in met chemotherapie. Dat zal zwaar worden, maar met alle steun die ik tot nu toe heb gekregen van mijn club, oude club, vrienden, bekenden en familie ga ik hier sterker uitkomen. Dat weet ik zeker. Tot snel”, schreef hij destijds.

Vanmiddag maakte Akkermans zijn rentree. Sinds de zomer van 2022, toen Feyenoord hem voor 90.000 euro uit de jeugdopleiding van PSV wegplukte, vierde de middenvelder zijn terugkeer in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder-15 (0-0), waar hij als invaller in de 60e minuut het veld op kwam. Bij zijn rentree kreeg Akkermans direct de aanvoerdersband om zijn arm geschoven door Boaz Plantinga.

Delen

Reacties

Zijn rentree is natuurlijk veel groter nieuws dan de uitslag van de wedstrijd.
Dat het heel de wedstrijd goot van de regen zal hem ook een worst wezen.
Mik mag weer meedoen en kan weer positief in de toekomst kijken. Verder is alles onbelangrijk.
Succes Mik!