yv2022724yv2022724a1b06662

VK Sportphoto

Jeugd

Mike Kleijn behoort tot 20 grootste talenten van Nederland

Stan

Volgens de NOS is Feyenoorder Mike Kleijn een van de meestbelovende Nederlandse talenten van dit moment. De 17-jarige middenvelder is in het kader van het toekomstige Nederlands elftal opgenomen in een lijst van 20 jongelingen die op de WK’s van 2026 en 2030 kunnen gaan schitteren. 

De voetbal afdeling van de NOS stelt om de zoveel tijd een selectie samen van Nederlandse voetballers voor wie mogelijk mooie carrières in het verschiet liggen. Ditmaal gaat het om talenten van onder de 20 jaar die daarmee op óf na 1 januari 2003 het levenslicht hebben gezien.

Kleijn, die geboren werd op 7 februari 2005, voldoet qua leeftijd dus makkelijk aan deze vereisten. Zijn voetballende kwaliteiten zijn echter ook al van zo’n hoog niveau dat hij volgens de NOS voor deze lijst in aanmerking kwam. Het nieuwsplatform verwijst daarbij naar een uitspraak van ex-voetballer en ESPN-analist Hedwiges Maduro die eerder dit jaar aangaf dat de jeugdige Feyenoorder eraan komt, misschien volgend jaar al. Ook internationaal is zijn talent niet onopgemerkt gebleven; in september maakte hij deel uit van een door het Engelse The Guardian opgestelde lijst met de 60 beste talenten wereldwijd.

Sinds dit seizoen speelt de jeugdinternational zijn wedstrijden in de Onder-21 van Feyenoord. Een debuut in de hoofdmacht is tot nog toe uitgebleven, maar lijkt met de stormachtige ontwikkeling van de behendige linkspoot een kwestie van tijd. In het voorseizoen liet trainer Arne Slot hem zelfs al wat minuten maken tijdens oefenwedstrijden van het eerste.  

Naast Kleijn krijgt ook ploeggenoot Antoni Milambo (17) een eervolle vermelding van de NOS. Hij viel net buiten de lijst van 20 en zit daarom op de reservebank.

Delen