slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

"Misschien begin ik wel met de verkeerde"

Moreno1908

Bij vrijwel geen enkele andere club renderen de invallers zo goed als bij Feyenoord. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Heerenveen vertelde Slot hoe hij daarover denkt. 

“Dan zou je kunnen zeggen dat de trainer altijd begint met de verkeerde”, lacht Slot. Hij vervolgt: ,,Of dat hij ze juist op het goede moment inbrengt. Daar kan je een hele analyse op loslaten, maar ik denk dat het vooral te maken heeft met onze speelwijze.”

De trainer licht zijn eigen antwoord toe. “Dat heeft denk ik te maken met de energie die wij het eerste uur in de wedstrijd leggen. Het is moeilijker om in het eerste uur een tegenstander uit te spelen dan in het laatste halfuur." 

De oefenmeester doelt daarmee op het dalende energieniveau van de tegenstander. “Er ontstaan meer ruimtes in het laatste halfuur. Daardoor is het makkelijker voor invallers om het verschil te maken. Er zijn meerdere verklaringen te bedenken, maar dit is mijn meest logische.”

Delen

Reacties

JoopieKlepzeikerT
Volgens Kieft heeft Slot zijn selectie op alle linies op orde behalve de voorhoede. Dat werd blind overgenomen door de rest van de media als een fijt. Kieft beweerd in zijn pleidooi dat de voorhoede van Feyenoord kwaliteit mist omdat Slot vaak begint in een andere figuratie. Dat klopt maar vaak maken de invallers het verschil, dat heeft met kwaliteit te maken. Het bewijs is er.