Aursnes

VK Sportphoto

Transfers

'Molde FK houdt 10% over aan doorverkoop Aursnes'

FeyenoordTM

Molde FK houdt 10% over aan de doorverkoop van Fredrik Aursnes. Met die informatie komt het Noorse TV2 dinsdagmorgen naar buiten.

De Noors-international maakte deze zomer voor een vaste fee van €13.000.000 de overstap naar SL Benfica. Dat houdt in dat Feyenoord €1.3000.000 naar Molde FK ziet gaan en zelf maximaal €11.700.000 aan een vaste fee overhoudt aan de transfer.

Delen

Reacties

Goede deal.
Vaker zaken doen met die club.
Ik verwacht nog 1 uitgaande transfer van kokcu, bijlow, geertruida of trauner komende dagen.
Denk niet dat Bijlow weggaat. Geen topclub die hem wilt hebben en voor minder gaat hij niet weg.
Trauner....die mag zelfs niet weg voor 200 miljoen.
Gun die mensen ook wat. En zo bijzonder is Aurnes nou ook weer niet. Ik vind het een beetje een gehypte speler, ook gezien zijn prestaties tegen Ajox, waar hij overal een stap te laat kwam.
Nulletje teveel naar molde 🤣🤣🤣
Hoe werkt zo'n doorverkooppercentage eigenlijk met bonussen? Stel dat we nog die 2 miljoen ontvangen van Benfica, gaat daar dan ook 10% van naar Molde?
Dit is logisch, ook Feyenoord pakt af en toe wat geld door een doorverkoop.
Belangrijker is dat Molde tevreden is en dat je mogelijk weer zaken met ze kan doen.
Dit is eigenlijk de enigste uitgaande transfer waarmee ik baal van het bedrag, nu lijkt het zelfs dus nog minder te worden. En dan vooral omdat het er op lijkt dat we er geen directe vervanger voor terug kunnen halen. Europees voetbal halen kan een lastig karwei worden. Met Aurnes meer kans om verder te komen in Europa. En des te beter onze prestaties, des te meer andere spelers meer waard worden. Maar goed we zullen dat pas achteraf weten. Het positieve is wel dat andere spelers zien dat wij graag willen verkopen en zij eerder zullen bijtekenen.
Dat vond ik wel anders. Toen stonden we er financieel nog slecht voor. De onderhandelingen gingen erg stroef met Lyon. En qua timing aan het begin van de transfermarkt, met de transfer van Sinisterra erbij, dat we gelijk zelf ook de markt op konden.
Bizar dat ze aan doorverkoop meer verdienen dan aan de transfer zelf 😂