yv202455yv202455a1a00339

VK Sportphoto

Nieuws

Naderend afscheid laat Slot niet koud: "Dat doet best wel veel met me"

Stan

Zijn laatste ritje richting De Kuip, zijn laatste training, zijn laatste wedstrijd. Voor Arne Slot zijn deze week veel dingen voor de laatste keer in de hoedanigheid als manager van Feyenoord. Tijdens de persconferentie van vrijdag, zijn laatste dus, gaat hij in op het alsmaar naderende afscheid bij de club waarmee hij zo succesvol was. 

Slot staat steeds meer stil bij het gegeven dat hij aan zijn laatste loodjes als Feyenoord-trainer bezig is. "Tot op heden had ik dat nog niet zoveel, maar dat begint nu wel te komen. Aan het begin van de week weet je nog dat we aan het eind van de week trainen en dit en dat nog hebben. Dat gevoel is nu steeds meer het geval. Daarom was ik ook ietsjes later, omdat je ook bij sommige mensen ook wel persoonlijk even afscheid wil nemen en een wat langere tijd daaraan wil besteden dan alleen even een hand schudden. Dus ja, dat gevoel wordt wel steeds sterker."

De waardering die mensen uitspreken voor wat hij heeft gepresteerd in De Kuip, laat hem niet onberoerd. "Op dat soort momenten gaat het er niet zozeer om, dat we vorig jaar kampioen zijn geworden of dit jaar de beker hebben gewonnen, maar gaat het veel meer om de waardering die van mens naar mens is. Daarbij snap ik ook wel dat als je bij een voetbalclub werkt, dat het dan helpt als je tussendoor nog goede resultaten hebt. Maar om te merken dat mensen het oprecht jammer vinden dat je weggaat… Met woorden kan je dat altijd wel zeggen, maar je kan aan iemand merken als die dat daadwerkelijk meent. Dat doet best wel veel met me."

Nu al langer bekend is dat Slot vertrekt uit Rotterdam-Zuid, kan hij zondag tijdens het laatste competitieduel op een waardige manier afscheid nemen. "Dat je weet dat het eraan gaat komen, dat helpt wel mee om het op een mooie manier, zowel van de club naar mij toe als van mij naar de mensen toe met wie ik gewerkt heb, te doen. Als je midden in het seizoen vertrekt, dan komt dat misschien voor de persoonlijke kwestie uit het niets vallen."

"Nog altijd denken mensen misschien wel dat het proces zo verloopt, dat eerst de clubs op de hoogte zijn en daarna de trainers of spelers op de hoogte zijn, maar dat proces verloopt niet zo", legt Slot uit. "Als individu weet je het al. Marino Pusic wist natuurlijk al langer dat Shakhtar interesse had dan op het moment dat hij het mij vertelde of dat de club het wist. Hetzelfde geldt voor mij met Liverpool. Dus ja, als je abrupt binnen het seizoen weggaat, is dat een ander afscheid dan het einde van het seizoen, als iedereen het al weken aan ziet komen."

Delen

Reacties

Een ieder heeft recht op zijn held
Slot is voor mij dat zeker niet ondanks dat ik een fervent Feyenoord supporter ben; of missschien juist daarom niet
In zijn eerste speelde Feyenoord fantastisch voetbal
Hij toen ook de spelers voor die zijn manier van spelen konden uitvoeren zoalsa Til Toornstra, Dessers, Linssen
Maar vergeet Fred Rutte niet, Tijdens zijn trainersschap speelde Feyenoord zelfs beter swingend voetbal dan nu
In zijn 2e jaar was het spel al veel minder maar wel Kampieon geworden
Dit jaar speelt Feyenoord ronduit slecht muv de wedstrijden tegen Ajax en Heerenveen
Hij vertrekt dus net op tijd zowel voor hem als voor Feyenoord
HIj heeft voor het geld gekozen en doet hij nu zo emotioneel
Er is geen betere dan hij in beeldvorming; de goegemeente in iets laten geloven dat niet noodzakelijkerwijs juist of correct is
Als ie voor het geld gekozen heeft had hij vorig seizoen al weg geweest. Alleen al door bij te tekenen vrg seizoen krijgt Feyenoord een vergoeding waar je leuke spelers voor kan halen. En natuurlijk kreeg hij een loonsverhoging, en werd het de best betaalde trainer van de eredevisie. Maar kijk eens naar het verschil qua financiën toen hij kwam en nu hij gaat. We mogen god op onze blote knieën danken dat hij precies toen kwam. En kijk even wat hij gepresteerd hebt en hoe we er nu financieel voor staan.
Mij betreft geen EEN kwaad woord over hem, Arne is het aller ALLER beste gegund, en met tranen in mn ogen zal ik hem zondag uitzwaaien, Arne bedankt voor ALLES!
Top trainer, en ongelofelijk sympathieke man, we gaan je missen!!!!
Haha je bent niet goed, die man is het beste wat ons is overkomen. Prachtig voetbal, een vermogen aan spelers waarde en de hele club loopt weer met de borst vooruit!