slot-pusic

Nieuws

Slot: "Ik gun het Feyenoord dat ze zo'n goede trainer als Pusic weten te vinden"

Stan

Met het aanstaande vertrek van Arne Slot als trainer van Feyenoord is het al weken speculeren over wie komend seizoen het roer over moet nemen in De Kuip. Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag werd ex-assistent Marino Pusic maar weer eens geopperd voor de managersfunctie in Rotterdam-Zuid.  

Slot krijgt de vraag of zijn oude rechterhand Pusic een goede opvolger van hem zou zijn. "Dat is best een gemene vraag, omdat ik vind dat je als huidige hoofdtrainer zo min mogelijk moet zeggen over je opvolgers. Alleen iedereen kent mijn relatie met Marino, hoe goed hij is, hoe hoog ik hem als mens heb zitten en ook als trainer. Dus ik zou het hem enorm gunnen, dat hij dat zou worden en ik zou het Feyenoord enorm gunnen dat ze zo’n goede trainer als Marino Pusic weten te vinden. Of dat dan Marino Pusic zelf is, of iemand van hetzelfde niveau, dat is aan Dennis te Kloese om dat te beslissen."

De band met de trainer van Shakhtar is nog altijd heel goed, zo bleek ook na de bekerwinst van de Oekraïense club. "Ik had hem ook een uur, twee uur na de bekerfinale nog aan de lijn. Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien, maar ze hebben wel 2-1 gewonnen, nadat ze ook al kampioen zijn geworden. Twee jaar hoofdtrainer: twee keer kampioen en een beker."

Voor Slot is het geen verrassing dat Pusic zo goed presteert bij zij nieuwe club. "Om twee reden: Marino is een hele goede trainer, een geweldige trainer, en een geweldig mens, en gaat werken bij een club die ook wel gewend zijn om wat te winnen. Maar op het moment dat hij kwam stonden ze er nog niet eens zo geweldig voor."

Uiteindelijk wint Shakhtar onder Pusic alsnog het kampioenschap en de beker. "Een ontzettend knappe prestatie met, maar dat geldt voor elk team dat daar speelt, moeilijke omstandigheden. Dan wordt er natuurlijk van jou als mens ook nog een hoop gevraagd. In dit geval hoeft hij dan misschien óók veel over tactiek te praten en over techniek, maar op het onderdeel de oorlog, en de spelers en het land, wordt ook nog heel veel van je gevraagd. Als ik van iemand moet inschatten dat hij dat geweldig zou kunnen, is het wel Marino Pusic", besluit Slot. 

Delen

Reacties

Graag! Meneer Pusic, van harte welkom wat mij betreft!
Feyenoord heeft 1,2 miljoen voor hem gekregen. Die gasten zullen nu heus wel 3x zoveel vragen. Tenzij hij een clausule heeft laten opnemen. Als ie slim is heeft ie dat gedaan. Slot zal m heus wel hebben ingefluisterd nu weg te willen....
Tja, verbaasd me niet dat Arne Slot dit zegt, hij heeft geloof ik toen Pusic wegging nog aangegeven , dat er in die hele periode ook vriendschap is ontstaan.
Dat Shaktar kampioen is geworden zegt me eigenlijk niks, dat is toch de club die al jarenlang zo'n beetje de dienst daar uit maakt.
Zo van een grote afstand, een hele goeie assistent die iets toevoegt aan de technische staf, maar om hem hoofdtrainer te maken bij ons ?
Ik heb niet het idee, dat dat de bedoeling is van Feyenoord.
Voor mij is kandidaat 1 Brian Priske van Sparta Praag , ploegen die hij heeft gehad hebben dezelfde spelopvatting als Feyenoord onder Arne Slot en hij haalt resultaat.
Dat Pusic twee keer kampioen is geworden zegt niet veel. Het is eerder een wanprestatie om geen kampioen te worden met Donetsk in Oekraïne en Twente in de KKD. Bij Twente speelde hij ondanks dat ze veruit het hoogste budget van de KKD hadden behoudend voetbal. Ik hoop toch echt op een trainer die gedurende meerdere seizoenen heeft aangetoond resultaat te kunnen halen met aanvallend voetbal.
FC Twente was zijn pré-Slot-tijdperk.
Daarna is hij meegegaan in de aanvallende denkwijze van Arne Slot.
@FeyenoordTM wat heeft toch iedereen met pusic... zeer beperkte trainer.
Ik hecht meer waarde aan het oordeel van Arne Slot: een hele goede trainer.
Tja die gaat ook niet z'n collega afbranden natuurlijk. Wij van WC Eend
Arne Slot wil het maximale bereiken en dat kan alleen met uitstekende trainers in zijn staf. Marino Pusic is zo'n vier jaar zijn rechterhand geweest. Dat zegt wel wat. Als hij hem een beperkte trainer had gevonden, dan was Pusic nooit zo lang gebleven. Ik heb de mening van Arne Slot heel hoog zitten.
@FeyenoordTM er wordt ja gezegd dat hij tactisch niet heel goed is. Is het geen optie dat hij wel trainer wordt maar dan met een goede tactische assistent?
Je moet een team formeren.
Leiderschap is het belangrijkste als hoofdtrainer. De rest kun je compenseren in je staf