Bevestigd
feyenoord-celtic-fc-2-0-jim-breeman-sports-photography-13

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Nederland behoudt twee directe Champions League tickets

Nigel

Goed nieuws voor Nederland en Feyenoord! De landskampioen en de nummer twee plaatsen zich volgend seizoen ook direct voor de groepsfase van de Champions League! Omdat Arsenal vanavond FC Porto heeft uitgeschakeld is het niet meer mogelijk dat Portugal ons kan inhalen op de UEFA-coëfficiëntenranglijst dit seizoen. 

Dat is zeer goed nieuws voor Nederland. Het behoud twee directe Champions League tickets. Dit is het eerste seizoen dat ons land de tickets in handen heeft, en Feyenoord profiteert er direct van. Het lijkt erop dat de Rotterdammers als nummer twee weer de Champions League gaan betreden. Waar deze plaats voorheen alleen recht gaf op de voorronde, kan Feyenoord nu als runner-up zich opnieuw gaan klaarmaken voor een seizoen in de Champions League. 

Ticketverdeling Europees voetbal Eredivisie 2024/2025:
  • Landskampioen - Groepsfase Champions League
  • Nummer twee - Groepsfase Champions League
  • Nummer drie - Derde voorronde Champions League
  • Nummer vier - Tweede voorronde Europa League
  • Nummer vijf tot en met acht - Play-offs voor de tweede voorronde Conference League
  • Bekerwinnaar - Groepsfase Europa League

Er verandert dus niks met de ticketverdeling ten opzichte van dit seizoen. Maar het is wel goed nieuws dat Nederland opnieuw twee clubs direct de Champions League in kan sturen in het nieuwe format van het toernooi. 

Kan het nog mooier?

De achterstand op nummer vijf Frankrijk is dit seizoen te groot om nog overheen te gaan, of er moeten wonderen gebeuren. Voor nu kan Nederland tevreden zijn met plaats zes. PSV zal morgen een uitwedstrijd spelen tegen Borussia Dortmund en Ajax zal donderdag een uitwedstrijd spelen tegen Aston Villa. Beide Nederlandse ploegen hebben nog perspectief om nog meer coëfficiëntenpunten te pakken voor Nederland. 

Country Coëfficiënt 2019/2020 2020/2021 2021/2022 2022/2023 2023/2024 Totaal
6. Nederland 9.400 9.200 19.200 13.500 10.000 61.300
7. Portugal 10.300 9.600 12.916 12.500 10.166

55.482

De toekomst ziet er nog rooskleurig uit voor Nederland en Feyenoord. Ons land heeft een ruimte marge met Portugal. Dat komt omdat Nederland in het seizoen 2021/2022 enorm goed presteerde in Europa. Dit uitzonderlijke jaar valt weg in het seizoen 2026/2027. Dan wordt het gat met Portugal minimaal. Het blijft belangrijk dat de Nederlandse ploegen het goed blijven doen in Europa om ook na 2027 plaats zes in handen te blijven houden op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Eerst maar ff kijken hoe we de klap opvangen als Slot en een paar spelers weg is. Altijd maar weer de vraag hoe er geherinvesteerd word en welke trainer er voor de groep komt te staan.
Ik heb die hele coëfficiëntenpolonaise nooit echt begrepen. Leuk dat je tijdelijk een team extra de CL in mag sturen, maar de clubs van plek 4-7 zorgen er toch voor dat je dat nooit lang vast kunt houden. Op Vitesse in 2022 na, heeft geen enkele Nederlandse club van buiten de top 4 de afgelopen 10 jaar serieuze punten gepakt in Europa.

Don't get me wrong - voor Feyenoord is het erg fijn om dit jaar al vroeg wat extra zekerheid te hebben over CL deelname, maar het zal toch stuivertje wisselen blijven met landen als België, Portugal en Turkije...
Op dit moment kunnen we het wel volhouden. blijkbaar is de subtop van de Portugese competitie stukken minder dan de onze!
Je hebt helemaal gelijk hoor. Het is voor alles en iedereen veel beter als het niveau van de competitie omhoog gaat. Het probleem is alleen dat je als KNVB daar ook niet zoveel aan kan doen, het is namelijk afhankelijk van het beleid dat clubs voeren
Als het redelijk goed gaat kunnen we 4 jaar genieten van 2+1 in CL. Polonaise waardig te meer wij de eerste zijn die daarvan profiteren. Als 21/22 wegvalt gaat het moeilijk worden en vallen we waarschijnlijk 1 tot 3 plaatsen terug.
Wel zal veel afhangen van de nieuwe opzet CL. Wat voor effect heeft dat op de coëfficiënten punten.
Het is vooral zaak dat je een brede top krijgt in het Nederlandse voetbal zodat je niet afhankelijk bent van het presteren van 1 club. De reden dat we in 2022 zoveel punten haalden was omdat alle vijf de clubs veel punten haalden.
Het vervelend is wel dat vanaf volgend seizoen al onze punten door zes gedeeld gaan worden en bij Portugal door vijf (nu is het nog andersom). We moeten hopen dat FC Twente zich echt serieus gaat versterken zodat zij mee kunnen in de EL (ik ga er vanuit dat die niet door de kwalificatiefase van de CL komen) en dat Ajax en AZ hun zaakjes ook weer op orde krijgen. Afgelopen seizoen heeft alleen PSV goed gepresteerd in Europa, wij redelijk en de andere drie ploegen niet echt.
Geweldig nieuws. De komende twee jaar Ajax eronder houden en het speelveld tussen de top-drie is weer min of meer gelijk. Geen Bayern toestanden in NL
Nee hoor. Ajax heeft nog steeds veel betere wedstrijdfaciliteiten dan Feyenoord. Als wij echt stappen willen maken moeten we inzetten op een beter stadion.
dit is gewoon een prima stadion
Het is geen verkeerd stadion, maar er is voor Feyenoord echt veel meer uit te halen als ze betere faciliteiten (skyboxes, business seats, horeca etc) hebben. Dat is toch wel duidelijk?
Je bedoelt denk ik: Geen Leverkusen toestanden? 🤔. Want die staan toch maar mooi dik bovenaan….
Is dit niet juist voor het seizoen 2025/2026? Verdeling van tickets en positionering loopt altijd een jaar er achter aan toch?
(Ofwel: nog meer goed nieuws, want voor komend jaar was het al duidelijk!)
Omdat Nederland dit seizoen op plaats 6 eindigt. Wordt dit nu de ticketverdeling voor het seizoen 2024/2025. In het seizoen 2025/2026 gaan de clubs van deze ticketverdeling gebruik maken.
Ja zo, misverstand komt dan dat de tickets die je nav de huidige competitie eindstand (dus mei 2024) krijgt voor komend Europese seizoen 2023/2024. Het goede nieuws waar dit bericht op 1908.nl over gaat, is dat er bij de tickets n.a.v. de eindstand Eredivisie 2024/2025 ook weer 2 rechtstreekse CL-plaatsen zijn in 2025/2026.
Zo is de cirkel weer rond 😀
Heel goed dit.... als Feyenoord meerdere jaren achter elkaar in de Champions League kan spelen trekt dat ook betere spelers aan, die we dan ook nog eens kunnen betalen met dat startgeld !!!
En daarnaast is de Champions League etalage een duurdere dan die van de Europa League.
Als Feyenoord de beker wint en tweede word in de competitie, Gaat NEC dan Europa league voetballen?
Dat is, kan er niets aan doen, niet best voor het Nederlands voetbal.
Nee ticket van de beker schuift door naar de competitie (nr 4). De nummer 5 krijgt dan ticket voor de voorronde van de EL en de nummers 6 t/m 9 spelen playoffs voor voorronde conference league ticket
Dus dan zijn ze in Amsterdam allemaal Feyenoord supporter die dag als de stand dan nog hetzelfde is haha