fv1-headerkuip-150823

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen: FC Utrecht - Feyenoord

Saskia

De Azerion Vrouwen Eredivisie staat op het punt om te beginnen. Dit seizoen lees je voor elke wedstrijd een voorbeschouwing van de aankomende wedstrijd van Feyenoord Vrouwen. Zondag begint de competitie met een wedstrijd uit bij herintreder FC Utrecht. Een uitwedstrijd waarbij het voorbeeld van de mannen volgen de beste tip is.

Na een lange voorbereiding met wisselende resultaten trapt Feyenoord Vrouwen af voor de eerste speelronde van de Azerion Vrouwen Eredivisie 2023/2024. Afgelopen zaterdag ging de laatste oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen verloren. Lichtpuntje was wel dat Van de Westeringh na haar zware blessure en revalidatie van ruim vijftien maanden haar eerste speelminuten weer heeft gemaakt. Door de vele wisselingen tijdens oefenwedstrijden laat het zich nog raden met welke elf Jessica Torny aan de aftrap gaat verschijnen. Van de nieuwkomers lijken Van Bentem en Van de Westeringh wel zeker van een basisplek.

De tegenstander is FC Utrecht, een oude nieuwkomer. Van 2007 tot 2014 deed het vrouwenteam van FC Utrecht al mee op het hoogste niveau. Na een afwezigheid van negen jaar starten ze dit seizoen als twaalfde deelnemer aan de Eredivisie. In het team zijn veel namen terug te vinden van speelsters die al eerder actief geweest zijn op dit niveau. Onder andere oud-Feyenoord speelsters De Groot en Cobussen hebben een contract getekend in de Domstad.

De Domstedelingen hebben een geheel nieuwe selectie. De opvallendste namen die de club aantrok zijn Liza van der Most en Eshly Bakker. De twee ex-internationals kwamen over van Ajax en zijn tevens eerste en tweede aanvoerster van FC Utrecht. Van der Most was zelfs onderdeel van de EK-selectie die in 2017 de titel in de wacht sleepte en van de groep die in 2019 tweede werd op het WK. Qua resultaten heeft FC Utrecht een goede voorbereiding gedraaid en het belooft zondag in De Galgenwaard een spannende wedstrijd te worden. Er zijn al ruim 12.000 kaarten verkocht voor het duel. FC Utrecht lijkt het netje makkelijk te vinden, maar de defensie is nog niet waterdicht.

Bayer 04 Leverkusen - FC Utrecht 4-0
FC Utrecht - SV Saestum 4-0
PEC Zwolle - FC Utrecht 1-3
FC Utrecht - AZ Alkmaar 2-2
FC Utrecht - 1. FC Köln 3-3
FC Utrecht - MSV Duisburg 4-3

Tijdens de voorbereiding heeft Torny bijna alle speelsters gebruikt. Gezien al die wisselingen lijkt ook Torny nog zoekende. Het goede nieuws is: vrijwel alle speelsters zijn inmiddels wedstrijdfit. Alleen Folkertsma is nog niet terug op het veld. Na het vertrek van Annouk Boshuizen naar FC Twente is het de vraag wie de 2e aanvoerder in de clubgeschiedenis gaat worden. Afgelopen zondag droeg Weimar de band en daarmee lijkt zij de eerste aanvoerder te worden. Tijdens de voorbereiding kregen ook de nodige vrouwen uit de beloften een kans. Noëlle van der Sluijs lijkt gezien de speelminuten het meeste kans te maken op een plek in de wedstrijdselectie.

Wil je de wedstrijd zien? Dat kan! Zowel in stadion Galgenwaard (scoor je ticket(s) hier) als op het open kanaal van ESPN. De wedstrijd begint om 12:15u.

Delen

Reacties

Juist leuk dat hier ook nieuws over de vrouwen wordt geplaatst.
Gewoon top dat er al 12000 kaarten zijn verkocht, benieuwd waar de selectie staat en of de nieuwe aanwinsten van onze club meteen van meerwaarde gaan zijn. Maar een as met oa Weimar -
Ypema, van de Westeringh, Folkertsma, van Benthem, Koopman is op z'n minst solide
Begrijp ergens wel dat jullie een algemene site voor nieuws van Feyenoord willen zijn, maar ook gezien de vorige reacties of vaak het gebrek eraan is hier echt totaal niemand in geïnteresseerd
Dat er geen reacties zijn wil niet zeggen dat iets niet gelezen word.
En ook jij hebt de keuze om dit niet te lezen als het jouw interesse niet heeft.
Minder interesse dan Feyenoord mannen is niet gelijk 0 natuurlijk. De social-accounts van de vrouwen hebben ook 20k volgers en de aandacht groeit. Sla het gerust over als je het niet wil lezen