bron: Jim Breeman sports photography

Analyse

NEXT MATCH • Feyenoord ontvangt Denen in uitverkochte Kuip

Twan

Vorige week gaf Feyenoord een 0-2 voorsprong weg op bezoek bij FC Midtjylland. In een poule die verre van gespeeld is, worden drie punten steeds belangrijker. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Laatste ontmoeting

Nadat bekend werd dat SS Lazio tegen Sturm Graz opnieuw punten had laten liggen (0-0), was de wedstrijd in Denemarken de uitgelezen kans om de koppositie te versterken. Al vroeg in de wedstrijd leek dit makkelijker gezegd dan gedaan. FC Midtjylland was gedurende de eerste helft dominant.

Toch was het Feyenoord dat de doelpunten scoorde. Sebastian Szymanski maakte in 21ste minuut de 0-1. De goal werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel van Danilo, maar met behulp van de VAR werd beoordeeld dat dit niet het geval was. In de 41ste minuut werd het nog mooier voor Feyenoord. Een handsbal volgde uit een vrije trap van Orkun Kokcu. De bal werd, wederom met dank aan de VAR, op de stip gelegd. Kokcu bleef kalm en bracht Feyenoord vlak voor rust op een 0-2 voorsprong.

Ook in de tweede helft waren de Denen sterker. Dit keer liep het voor Feyenoord minder gelukkig af. In de 54ste minuut volleerde Gustav Isaksen de fraaie aansluitingstreffer binnen en vlak voor tijd bepaalde de ingevallen Juninho de eindstand op 2-2.

Verbeterpunten

Na afloop gaf Arne Slot aan dat Feyenoord gelukkig mocht zijn met de uitslag. Hij vond FC Midtjylland gedurende de hele wedstrijd de sterkere ploeg. Slot vond dat Feyenoord niet genoeg weerstand kon bieden door een gebrek aan zuiverheid aan de bal. Daarnaast stelde hij dat er stappen gemaakt moeten worden in het tempo waarin druk gezet wordt. Nu kon de tegenstander te vaak aan voetballen toe komen.

Afwezigen

Feyenoord: Oussama Idrissi (hamstringblessure)

FC Midtjylland: Junior Brumado (spierblessure)

Prognose

De verwachtingen voor donderdag zullen enigszins getemperd zijn, gezien de lastige wedstrijd in Denemarken. Het gelijke puntenaantal (4) van alle teams in groep F maakt het een cruciale wedstrijd voor broodnodige punten. Vooral met het oog op de pittige wedstrijden die nog gespeeld moeten worden (uitwedstrijd tegen Sturm Graz en thuiswedstrijd tegen Lazio).

In een uitverkochte Kuip weet Feyenoord vaak wat extra's te leveren. In thuiswedstrijden speelt de club doorgaans in een hoger tempo, zowel met druk zetten als aanvallen. Daarnaast kan Feyenoord hoop putten uit de enige uitwedstrijd die FC Midtjylland tot dusver in de Europa League heeft gespeeld en waarbij het verloor van Sturm Graz (0-1). Feyenoord kan dan ook een voorbeeld nemen aan de Oostenrijkers.