paixao-gimenez

Nieuws

Slot: "Igor heeft soms geen idee wat ik zeg"

Van de redactie

Deze zomer heeft Feyenoord uitzonderlijk veel transfers afgerond, zowel inkomend als uitgaand. Met meerdere nationaliteiten in de ploeg is goed communiceren lastiger dan gedacht geeft Slot toe tijdens de persconferentie woensdagmiddag.

"Als je veel nieuwe spelers hebt dan is het nog niet zo eenvoudig om ze direct goed te laten spelen. Ik ben er net achter gekomen dat er maar zes van de 23 selectiespelers vorig seizoen ook in de selectie zaten. Wij hebben er voor gekozen om niet Hendrix, Antonucci, Bassett, Baldé, Bannis en Azarkan de erfenis van vorig seizoen op zich te laten nemen. We hebben gezamenlijk ingeschat dat dat niet voldoende zou zijn om te staan waar we nu weer staan, dus hebben we veel nieuwe spelers gehaald," begint Slot. 

De taalbarrière is een lastig punt met sommige spelers. "Het is anders. Lopez, Paixão, Bullaude en Gimenez hebben in Amerika en Zuid-Amerika gespeeld. In het geval van Igor maakt het ongelofelijk lastig als ik 'go go go' roep, hij geen idee heeft wat ik zeg. En als ik zeg 'press press press' weet hij ook niet wat ik zeg. Nu roep ik het vanaf de zijkant, maar ook in het veld met zijn ploeggenoten maakt dat het lastig. Dan moet je wel echt heel goed zijn, wil je dan nog elke week het verschil kunnen maken. De enige manier om hem toch beter te laten worden en te laten wennen aan zijn medespelers is toch om hem minuten te laten maken. Uiteraard volgt hij Engelse les."

Delen

Reacties

Om die woorden in het portugees uit te spreken is er zo iets als google translate jaaaa. Slot is een beetje ouderwets??
vai vai vai
pressiona pressiona pressiona

Dezelfde taal spreken gaat twee kanten op hè, Arne!
Haaland sprak geen woord Duits, en zo zijn er voorbeelden zat. Iedereen kan plaatjes lezen. Kan ie ballen, laat um dan ballen.
Word tijd dan dat ze Nederlands gaan leren en Engels kan iedereen toch wel of zijn die zuid Amerikanen zo dom
Reactie waaruit blijkt dat je geen idee hebt hoe het buiten de EU werkt..
Enige dom persoon ben jij, paixão komt uit de provincie in brazilie, niet uit rio of een andere mega stad....
En niet zoveel buitenlanders moeten halen lopen in Nederland genoeg goede spelers
Noem ff voor iedere aankoop een minimaal even goed Nederlands alternatief.
Word tijd dan dat ze Nederlands gaan leren en Engels kan iedereen toch wel of zijn die zuid Amerikanen zo dom
Als het alleen de taal is, dan zou je toch mogen verwachten dat hij na een maandje of 2 wel begrijpt wat de bedoeling is. Dat hij meer conditionele inhoud moest krijgen, en aan het meeverdedigen moest werken, snap ik ook nog wel. Maar je zou haast gaan denken dat Dilrosun, Ali en Walmark gewoon beter zijn. En dat vind ik wel zorgelijk, want die maken ook niet veel klaar. Van ellende moesten ze nu Szymanski op de vleugel proberen.
Kan nooit dat men daar verrast door is. Er zijn maar heel weinig Brazilianen die iets anders begrijpen dan Portugees.
Je moet Brazilianen niet teveel beteugelen... Ik denk dat hij los komst wanneer hij vol met zelfvertrouwen zit, en taal is daar maar een klein onderdeel van.

Ik denk dat hij ons echt nog gaat verrassen...
Kan Danilo hem, taaltechnisch gezien, niet helpen dan?
Moet het ontvangende snappertje wel groot genoeg zijn..
Komt vanzelf! Alle vertrouwen in 💪
Dit is toch wel een onvoorzien, onderschat element in de aanpassing tbv Slot z’n spelopvatting aanleren hoor.
Paar weken terug Trauner maar vandaag ook szymanski op de persconferentie. Spreken als west Europeanen notabene zo slecht Engels, laat staan hoe het die zuid-Amerikanen vergaat. Lijkt me allemaal zeer lastig op de training, in het veld en vanaf de bank
Of het onvoorzien is weet ik niet, het is denk ik vooral een logisch gevolg van onze scoutingstrategie dat het even duurt voordat het echt gaat lopen. Aan de aanpak van Feyenoord kleven natuurlijk risico's, maar die zijn er altijd bij nieuwe aanwinsten en als er nou één trainer in Nederland is die het in zich heeft om elke speler beter te maken, dan is het meneer Slot wel :)
Ik twijfel zelf toch nog wel over die Balde, die moet je nog niet afschrijven.
Er is ook meteen antwoord op de vraag of we Bassett ooit nog in Feyenoord shirt gaan zien.
Bassett kun je vergeten denk ik, maar Baldé doet het gewoon goed. Een 19-jarige speler die een dragende kracht is bij een KKD-club wordt meestal gewoon gevolgd door veel geïnteresseerde clubs dus het staat buiten kijf dat hij een talentvolle speler is. Kan misschien nog even duren voordat hij fysiek en mentaal klaar is voor het hoogste niveau maar Sinisterra was ook al 21 toen hij écht doorbrak in het eerste. Als je ook foto's ziet van hoe hij binnenkwam en hoe hij eruit zag in zijn laatste seizoen, dan blijkt echt hoeveel hij in beide aspecten is gegroeid. Ik zie het daarom wel zitten in Baldé :D
Lijkt me enorm lastig om even in een paar weken Portugees te leren, dus ik snap het volkomen dat het ff gaat duren voordat Paixao volledig ingeburgerd is. Er komt ook een lange koude winter aan, hopelijk doet Feyenoord genoeg om te voorkomen dat onze ''tropische'' aanwinsten in een isolement terecht komen. Paixao moeten we net als Sinisterra gewoon even de tijd geven, ik heb enorm veel vertrouwen in onze scouting en in de kwaliteiten van deze jongen :D
Misschien moet hij hem dan ook eens meer minuten laten maken… in plaats van het zeggen. Zeker nu Idrissi gelukkig geblesseerd is geraakt.
Dat jij een feyenoorder bestempelt als gelukkig geblesseerd is zeer treurig.
Idrissi is geen feyenoorder is een gehuurde....
Idrissi is Varkenoord fey jeugdspeler..