Nieuws

Slot: "Ik denk dat het heel dicht bij elkaar ligt"

Van de redactie

Donderdag speelt Feyenoord in de groepsfase van de UEFA Europa League de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland. Om 18:45 uur wordt er afgetrapt in een uitverkochte Kuip. Het eerste duel afgelopen week tegen de Denen verspeelde de Rotterdammers een 0-2 voorsprong. In de persconferentie van woensdagmiddag blikt trainer Arne Slot vooruit op het tweede duel tegen de Denen.

Slot ziet vooruitgang in het spel van de tegenstander. “Het is een team waar hun huidige trainer niet zo lang geleden erbij gekomen is. Ik zie bij hun hele duidelijke vooruitgang ten opzichte van het begin van het seizoen. Uit- en thuiswedstrijden maken altijd een verschil. Om de simpele reden dat je je eigen publiek achter je hebt staan. Dat geldt voor elke club, maar voor ons misschien wel iets meer. Onze supporters kunnen ons zo zes punten in een seizoen geven. Dat geeft ons iets extra’s. Ik hoop dat dat morgen ook het geval is.”

Afgelopen zondag mocht Giménez startten in de basis, maar Slot geeft nog niet prijs of de Mexicaan donderdagavond ook mag starten. “Het is niet zo dat ik aan het begin dacht van ‘laat ik Danilo maar even zoveel wedstrijden staan’. Santi is steeds fitter aan het worden. Dat Santi mocht beginnen was omdat Danilo nog niet gewend is om zoveel wedstrijden achter elkaar te spelen. Ik ga nog niet prijs geven wie morgen speelt, nee.”

Slot acht de kansen voor de groepswinst best groot in. “Ik denk dat het heel dicht bij elkaar ligt. Misschien is het een rare uitspraak als je onze eerste wedstrijd tegen lazio zag. Maar Lazio heeft daarna laten zien in de wedstrijden tegen Sturm Graz en Midtjylland dat het tegen hun wel dicht bij elkaar ligt. Kleine details, zoals een 2-0 voorsprong weggeven het verschil kunnen maken, zouden je wel eens pijn kunnen doen aan het einde. We hebben nog drie duels om dat goed te maken. In Europa is een thuiswedstrijd over het algemeen belangrijk. Voor Feyenoord zeker. We zijn ons bewust van het belang van thuiswedstrijden in Europees verband.”

Delen

Reacties

Wat zou het mooi zijn als Feyenoord als 1e door de poulefase heen komt. Zo ontloop je een nummer 3 uit een Champions League poule. Je zou als nummer 2 in de poule zomaar een wedstrijd tegen Barcelona kunnen loten. Die worden hoogstwaarschijnlijk 3e achter Bayern München en Inter Milaan. Ik acht de kans niet zo groot dat Feyenoord over 2 wedstrijden van Barcelona zou winnen.
Ik denk dat groepswinst heel moeilijk wordt, eindigen Feyenoord en Lazio met een gelijk aantal punten dan beslist het onderlinge resultaat. Feyenoord verloor met 2 doelpunten verschil in Rome, het moet wel heel gek lopen wil het onderlinge resultaat met Lazio positief voor Feyenoord worden. Feyenoord zou dan thuis met 3 doelpunten verschil moeten winnen.
Wel een spannende poule op deze manier. Één ding is duidelijk, Feyenoord heeft vanavond in de Kuip een overwinning tegen Midtjylland nodig. Laten we daarmee beginnen!