trauner-1

VK Sportphoto

Series

NEXT MATCH • Feyenoord start tweede blok in Nijmegen

Twan

De interlandperiode is voorbij en de Eredivisie wordt hervat. Feyenoord mag het gaan laten zien tegen middenmoter NEC Nijmegen. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen
Feyenoord is in competitieverband 41 keer eerder naar het Goffertstadion afgereisd. Er werd 24 keer gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en elf keer verloren. Afgelopen seizoen won Feyenoord in Nijmegen met 1-4. Orkun Kökcü (2x), Alireza Jahanbakhsh en Guus Til scoorden de doelpunten.

Voor eerdere ontmoetingen moeten we even terug in de tijd. NEC Nijmegen was gedurende de seizoenen 2017/2018 tot 2020/2021 actief in de Eerste divisie. Op basis van de vijf meest recente wedstrijden heeft Feyenoord goede statistieken. In alle vijf duels wist Feyenoord de drie punten te pakken.

Laatste vijf wedstrijden in competitieverband:

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2021/2022 NEC Feyenoord 1-4
2021/2022 Feyenoord NEC 5-3
2016/2017 Feyenoord NEC 4-0
2016/2017 NEC Feyenoord 1-2
2015/2016 Feyenoord NEC 1-0

Huidige vorm
NEC staat na zeven wedstrijden op een 11e plek. Na een nederlaag in de openingswedstrijd tegen FC Twente (0-1) verloor de club uit Nijmegen geen enkel duel meer. Er werd gewonnen van FC Volendam (4-1) en vervolgens werden de afgelopen vijf duels gelijkgespeeld. In deze vijf duels wist NEC slechts drie doelpunten te scoren. De meest recente wedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in 0-0. De ploegen waren gedurende het duel gelijkwaardig aan elkaar. 

Selectie
NEC speelt dit seizoen in een 4-3-3 opstelling met een punt naar voren. De meest opvallende naam in de selectie doelman Jasper Cillessen. De Nederlands-international maakte dit seizoen voor 1 miljoen euro de overstap van Valencia naar de Nijmeegse club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Het centrale duo voor hem wordt gevormd door Iván Márquez en de van AZ overgekomen Joris Kramer. Oud-Feyenoorder Calvin Verdonk, die normaal gesproken linksachter speelt, verving de geblesseerde Kramer de afgelopen wedstrijden als centraal verdediger. De vrijgekomen linksachter positie is overgenomen door Souffian El Karouani, en rechtsachter speelt Bart van Rooij.

De inmiddels 36-jarige Lasse Schöne is de captain van NEC. Hij is een vaste naam in de wedstrijdsselectie. Naast hem staat de jonge Dirk Proper. De rol van aanvallende middenvelder wordt ingevuld door Oussama Tannane. Hij maakte de vrije overstap van het Turkse Göztepe. 

Elayis Tavsan en de van Dynamo Kyiv gehuurde Mikkel Duelund zijn de vleugelspelers in de 4-3-3 formatie. De laatste wedstrijden krijgt de gehuurde Landry Dimata (Espanyol) de voorkeur in de spits boven de transfervrij overgekomen Pedro Marques (Sporting CP).

Afwezigen
NEC: Joris Kramer, Jordy Bruijn
Feyenoord: Quilindschy Hartman (ziek), twijfelgeval: Patrik Wålemark (ziek)

Prognose
Feyenoord opent het tweede blok tegen een ploeg die weinig scoort (7 doelpunten), maar ook weinig tegen krijgt (5 tegendoelpunten). Het combinatiespel van Feyenoord lijkt de afgelopen wedstrijden vooral tegen mindere ploegen te vorderen. Snelle combinaties zullen nodig zijn om door de stugge verdediging van NEC heen te komen. De Nijmeegse ploeg, die onder leiding staat van Rogier Meijer, heeft een paar creatieve spelers op het middenveld in Schöne en Tannane. Met de aanvallende 4-3-3 opstelling zal Feyenoord op moeten passen voor snelle counters. 

Ondanks dat Calvin Verdonk tot dusver een goede vervanging is geweest voor de geblesseerde Joris Kramer, ligt er een zwakte in zijn lengte (1,74 m). Wellicht is dit voor Slot de uitgelezen kans om de kopsterke Santiago Giménez een kans in de basis te geven. Feyenoord zal de reeks van gelijke spelen van NEC willen beëindigen. Een overwinning is belangrijk voor de Rotterdamse favoriet, die ondanks een vierde plek slechts op twee punten van de koploper staat.

Delen

Reacties

Doe maar....
Bijlow
Geertruida Trauner Hancko Lopez
Timber Szymanski Kökcü
Walemark Gimenez Dilrosun