nextmatch-2

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord V1 in kwartfinale Beker tegen FC Twente

Saskia

Lang nafeesten zit er na de klinkende overwinning op PEC Zwolle niet in, want komende donderdagavond staat het volgende duel al weer voor de deur. De Feyenoord Vrouwen spelen dan de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Twente. Het duel begint om 19:30 uur op Varkenoord en staat onder leiding van scheidsrechter Franca Overtoom. 1908.nl blikt alvast vooruit.

De tegenstander
Na de laatste keer dat Feyenoord tegen FC Twente speelde (0-3 verlies) is FC Twente niet meer onverslaanbaar. De laatste competitiewedstrijden lijken wat moeilijker te winnen voor de Tukkers. Ajax heeft zelfs weten te winnen in de onderlinge competitiewedstrijd van een paar weken geleden. Afgelopen zondag had FC Twente in eerste instantie moeite met PSV, maar trokken ze de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 over de streep. Jaimy Ravensbergen zat voor het eerst na bijna een jaar bij de wedstrijdselectie. Als straks blijkt dat ze haar niveau weer gaat halen, hebben ze een sterke aanvaller erbij. De verwachting is dat ze pas eind maart weer echt kan meespelen, maar wie weet zet ze komende donderdag al haar eerste officiële stappen op het veld voor FC Twente.

Bekeravontuur tot nu toe
Feyenoord wist in de achtste finales, wat de eerste bekerronde is voor de clubs uit de Eredivisie, van ADO Den Haag te winnen. Feyenoord stond lang met 0-1 voor, maar in de negentigste minuut wist ADO er nog een verlenging uit te slepen. Daarin bleef het 1-1, waarna Feyenoord de strafschoppen beter nam. Voor de tegenstander werd het een iets eenvoudigere achtste finale. Zij troffen AZ, maar wonnen erg makkelijk. Het werd 0-4. 

Onderlinge resultaten
Feyenoord is sinds het team is aangesloten bij de Azerion Vrouwen Eredivisie elke wedstrijd tegen FC Twente vrijwel kansloos geweest. Gelukkig bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Het geeft echter wel aan dat de ploeg uit Zuid donderdag iets extra's nodig heeft om het FC Twente moeilijk te kunnen maken.

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Feyenoord FC Twente 0-3
23/24 FC Twente Feyenoord 3-1
22/23 Feyenoord FC Twente 0-1
22/23 FC Twente Feyenoord 6-0
21/22 FC Twente Feyenoord 2-1

  Vorm (inclusief beker)

Feyenoord 🟢🟢🟢🔴🟢
FC Twente 🟢🔴🟢🟢🟢

Eind januari speelden Feyenoord en FC Twente nog tegen elkaar. Toen werd het 0-3 voor de Tukkers. In die wedstrijd debuteerde de Japanse Toko Koga voor Feyenoord, die inmiddels niet meer weg te denken is uit de formatie van Jessica Torny. Feyenoord heeft in die wedstrijd zeker laten zien dat er meer in het team zit. Daarnaast is het een bekerwedstrijd, wat toch andere krachten bij de teams naar boven kan brengen, en de vraag is of Twente net zo vol voor de bekerwinst gaat als voor de titel. 

De wedstrijd wordt donderdag 14 maart om 19:30 uur gespeeld op Varkenoord. De wedstrijd is in handen van scheidsrechter Franca Overtoom en wordt geassisteerd door Boer en Verkerk. Overtoom heeft Feyenoord dit seizoen drie keer gefloten en dit heeft Feyenoord slechts één punt opgeleverd, drie keer een gele kaart en één rode, voor Brandau.

Kaarten à €5.00 kun je kopen via het officiële Ticketshop van Feyenoord. Ben jij er ook bij?

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties