nextmatch-4

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord V1 ontvangt de Witte Leeuwinnen

Van de redactie

De volgende wedstrijd voor de Feyenoord vrouwen is een thuiswedstrijd op Varkenoord tegen Telstar. Het team van Jessica Torny bulkt de afgelopen weken van het zelfvertrouwen en is dus vastberaden om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aanstaande zaterdag om 14:00 uur mogen de Feyenoord vrouwen hun ongeslagen reeks van 5 wedstrijden(inclusief bekerwedstrijden) op rij een vervolg geven.

Terugblik op de afgelopen week

Afgelopen zondag werd er in Eindhoven knap 1-1 gespeeld tegen nummer 3 PSV. Het stadion was goed gevuld met zo’n 12.000 toeschouwers. Wederom een wedstrijd die heel volwassen werd gespeeld met uiteindelijk een punt als beloning in het Philips Stadion. De 200 uitsupporters die 90 minuten lang achter de ploeg bleven staan konden tevreden huiswaarts keren. Na maanden van wisselingen in de opstelling lijkt er langzaam maar zeker een vaste formatie te ontstaan. Doordat de as stevig staat renderen de andere speelsters ook beter. Combinaties worden gemaakt en afspraken nagekomen. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Bovendien werpt het aantrekken van een echte nummer 9, Ella Van Kerkhoven, zijn vruchten af. Zij wist in korte tijd al 3 competitie doelpunten te maken en een assist af te leveren. Ze houdt de bal goed vast en heeft een  bewezen neusje voor de goal. Dit is wat het elftal zo gemist heeft de afgelopen jaren. De hoop en de verwachting is dat dit tegen laagvlieger Telstar een vervolg krijgt.

De tegenstander

Voor Telstar is het wederom een moeilijk seizoen in de Azerion Eredivisie voor vrouwen. Er werden tot dusver slechts 12 punten vergaard in 18 wedstrijden en het team staat tiende op de ranglijst. Afgelopen vrijdag werd er thuis met 0-8 verloren van Fortuna Sittard. Liefst 7 goals werden gemaakt door spits Tessa Wullaert. De eerste overwinning voor Feyenoord  dit seizoen vond ook  plaats op bezoek bij Telstar. De Witte Leeuwinnen werden toen met 0-2 verslagen door 2 doelpunten van Jada Conijnenberg. Laatstgenoemde is op dit moment helaas nog niet fit genoeg om terug te keren in de selectie van Jessica Torny.

Onderlinge resultaten
Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Telstar Feyenoord 0-2
22/23 Telstar Feyenoord 1-1
22/23 Feyenoord Telstar 2-1
Women to watch

Naast Ella Van Kerkhoven heeft rechtsvoor Romeé van de Lavoir haar draai in het elftal weer gevonden. Zij scoorden de afgelopen weken 2 doelpunten. Na amper speeltijd in de eerste seizoenshelft heeft zij haar plekje weer gevonden in de basis elf.  Een andere opvallende speelster is Toko Koga. Sinds de 18-jarige Japanse middenvelder in de ploeg is gekomen is de opmars van Feyenord begonnen. Ze is een vrij complete speelster die moeilijk van de bal te krijgen is en altijd de oplossing naar voren zoekt. Mooie duels wisselt zij af met prachtige passes. Samen met Folkertsma zorgen ze een stevige balans op het middenveld. Oprecht de revelatie van de tweede seizoenshelft tot dusver. Doelvrouw Oliwia Szymczak mag ook niet in het lijstje ontbreken. Sinds Jacintha Weimar wegviel met een blessure nam de jonge Poolse keepster het over en maakt de ene na de andere prachtige redding. Met knap keeperswerk en katachtige reddingen is zij wekelijks een plaag voor elke spits.

Feyenoord vrouwen - Telstar vrouwen wordt aanstaande zaterdag om 14:00 uur afgetrapt op Varkenoord. Koop een kaartje en schreeuw Feyenoord naar een nieuwe overwinning!

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties