juichen-vrouwen-team

Vrouwen

Verrijp over jeugd: "Elk jaar leveren we een groot aantal speelsters af"

Dennis

Feyenoord Vrouwen zet nadrukkelijk in op het ontwikkelen van jeugdspeelsters. Op die manier hoopt de club sneller aansluiting te vinden met de vaderlandse topclubs. Bovendien wil het minder afhankelijk zijn van de transfermarkt, waar het financieel nog wel eens het onderspit delft om de echte topspeelsters binnen te kunnen halen.

De club plukt inmiddels al de vruchten van het ontwikkelen van eigen jeugdspeelsters. Lyanca Verrijp, hoofdcoach van Feyenoord Onder 16, ziet meerdere meiden de overstap maken naar het eerste elftal. Zij geniet enorm van de progressie die de meiden doormaken.

Dit seizoen debuteerden al meerdere jeugdspelers in de hoofdmacht van Jessica Torny. “De meiden komen bij ons binnen als ze een jaartje of twaalf zijn. Daarbij zie je wel dat ze echt binnenkomen als klein meisje met een stukje onwetendheid”, zo vertelt Verrijp bij Feyenoord TV. “Naarmate het seizoen vordert zie je ze zowel als mens en als voetballer ontwikkelen. Daar geniet ik het meeste van, dat ze steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Elk jaar leveren we een groot aantal speelsters af aan Jong Feyenoord en die stromen geregeld door naar het eerste.

Verrijp legt uit dat er in de Onder 16 veel voetbalsters lopen die al langer bij Feyenoord spelen. "Veel meiden hebben een jaartje of twee in de Onder 14 trainingsgroep gezeten en spelen nu bij de Onder 16. Het merendeel van het team is echt ontstaan uit de jongerenjeugd. We spelen dominant, aanvallend voetbal in een compacte organisatie. Met een hoge intensiteit proberen we onze krachten naar voren te laten komen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties