fey-twefey-003

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen: Excelsior Rotterdam - Feyenoord

Van de redactie

Na 4 speelronden staan de Feyenoord Vrouwen op een teleurstellende laatste plaats. Na de verloren Klassieker afgelopen zaterdag is het nog wachten op het eerste punt. Deze zondag is er een nieuwe mogelijkheid om het eerste punt of misschien wel drie bij te gaan schrijven. In de stadsderby tegen Excelsior moet dat gaan gebeuren.

Het seizoen kent voor Feyenoord tot nu toe louter teleurstellingen, het is zoeken naar lichtpunten en verder dan het doelpunt van Van der Sluijs bij haar basisdebuut komen wij niet. Ondanks een zwaar programma (Fortuna thuis, Twente uit, Ajax thuis) had men op Varkenoord toch gehoopt op een veel betere start. De nederlaag tegen FC Utrecht was pijnlijk maar het is vooral het spel dat weinig vertrouwen biedt. In de Klassieker toonde de vrouwen voor het eerst wat tekenen van hoop. Deze lijn moet tegen Excelsior doorgezet worden. Hoopvol is het basisdebuut van Folkertsma, ze hield het een uur vol en toonde direct aan waarom Torny haar tot aanvoerder bombardeerde. Het gebrek aan het creëren van kansen biedt nog wel zorgen. Tegen Ajax werden er nauwelijks kansen gecreëerd, al kon er in de slotminuut toch nog gelijk gemaakt worden. Van de Lavoir zag de volledig vrijstaande Conijnenberg over het hoofd en vergat de bal breed te leggen.

De tegenstander

In de enige echte stadsderby die de Azerion Vrouwen Eredivise kent is Excelsior de ploeg waar tegen punten gepakt moeten worden. Er is geen excuus van een zware tegenstander en Excelsior sprokkelde ook pas 1 punt bij elkaar tot nu toe. In de openingswedstrijd tegen AZ pakte ze vlak voor tijd een punt. Daarna volgden nederlagen tegen Ajax, Fortuna en FC Twente. De selectie van Excelsior kent vele bekende namen. Met Helderman, De Ridder, Hendriks, Groenewegen en Ellouzi lopen er veel vrouwen rond met een verleden bij Feyenoord. De wedstrijd onderin de Eredivisie is belangrijk voor beide clubs, al ligt de druk volledig bij Feyenoord.

Onderlinge resultaten

Tot de laatste ontmoeting had Feyenoord alle onderlinge duels gewonnen. Al ging dat maar zelden eenvoudig. Alleen in maart 2023 won Feyenoord met twee doelpunten verschil. Op Woudestein speelde Feyenoord twee keer eerder. In oktober 2021 stond het eerste duel op het programma. In het sterke debuutseizoen won Feyenoord nipt met 1-2 dankzij goals van Van de Lavoir en Obispo. Vorig jaar ging het hopeloos mis. In een seizoenshelft waar het veelal tegenzat kreeg Feyenoord een kwartier voor tijd het deksel op de neus. 

Datum Thuis Uit Uitslag
31 oktober 2021 Excelsior Feyenoord 1-2
11 februari 2022 Feyenoord Excelsior 3-2
25 maart 2022 Feyenoord Excelsior 2-0
16 september 2022 Feyenoord Excelsior 2-1

 

Vooruitblik

Het is dat er geen degradatie mogelijk is in de Azerion Vrouwen Eredivisie anders had deze wedstrijd het stempel 'degradatiekraker' zeker verdiend. Voor Feyenoord is elk ander resultaat dan winst een absolute teleurstelling. Met winst kan de teneur rondom de ploeg draaien en kan er wellicht de komende weken meer punten gepakt worden. Aansluiting bij de top moet Feyenoord uit het hoofd zetten. Het eerste doel moet zijn om snel best of the rest te worden. De rode lantaarn kan zondag overgedragen worden aan Rotterdam-Oost. Dat moet de eerste stap in de weg omhoog zijn. Gezien het spel van afgelopen zondag is de verwachting dat Torny met dezelfde elf namen gaat starten. De grote zorgen liggen voorin. Om te winnen zijn er doelpunten nodig en om doelpunten te scoren heb je kansen nodig. Het is zaak om die kansen daadwerkelijk te gaan creëren. 

De wedstrijd wordt zondag 15 oktober om 12:15u gespeeld op Woudenstein.

Delen

Reacties

Wedstrijden tussen de vrouwen is geen klassieker.