nabespreking

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen: FC Twente - Feyenoord

Saskia

De Azerion Vrouwen Eredivisie is inmiddels al een paar weken van start. Afgelopen week was een Interlandperiode. Komend weekend wordt er weer gevoetbald in clubverband en geven we een voorbeschouwing van de aankomende wedstrijd van Feyenoord Vrouwen. Zondag speelt Feyenoord uit in Enschede tegen FC Twente. De wedstrijd wordt afgewerkt op Sportpark Het Diekman.

Na de teleurstelling in Utrecht liep ook de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord uit op een teleurstelling, met als dieptepunt de ijzingwekkende gil van Van de Westeringh. Ze werd direct gewisseld voor Koopman en naar de kleedkamer gebracht. Na de eerste onderzoeken bleek het goed mis: De middenveldster is weer voor langere tijd uitgeschakeld. Feyenoord oefende in de interlandperiode tegen FC Utrecht, maar wel met een veredeld Beloften elftal. De uitslag van 0-6 zegt weinig over waar de vrouwen nu echt staan. Zoals Verspaget al aangaf na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard: Er is genoeg werk te doen.

De tegenstander

De tegenstander van komende zondag, FC Twente, is al jaren dominant in de Eredivisie. Ook dit seizoen knalt Twente uit de startblokken. In de Supercup en de 1e competitiewedstrijd vonden ze maar liefst 12 keer het doel van de tegenstander. De angst dat FC Twente, met het vertrek van topscorer Kalma een gebrek aan scorend vermogen zou hebben lijkt ongegrond. Ook het gemis van Oranje-doelvrouw Van Domselaar is amper voelbaar. Het team heeft zich kunnen versterken met een paar grote talenten, zoals Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen (nog geblesseerd). Ook de allereerste aanvoerder van de Feyenoord vrouwen is overgestapt naar FC Twente. Boshuizen wilde meer voetbalminuten maken dan ze van Torny kreeg afgelopen seizoen. Een blessure weerhoudt haar nog van het maken van meer minuten. Het grote doel voor FC Twente lijkt niet in de Eredivisie te liggen. De club wil dolgraag de poulefase van de Champions League halen. Dankzij overwinningen op Sturm Graz en Levante en een gunstige loting (vs BK Häcken) lijkt dat een reëele doelstelling.

Voorgaande onderlinge resultaten

Vorig seizoen eindigde Feyenoord het seizoen in Enschede. Feyenoord kon lang meevoetballen maar bleef met lege handen achter. Ondanks de dominantie in de Eredivisie rekende FC Twente maar 1x echt overtuigend af met Feyenoord. 

07 mei 2023 FC Twente - Feyenoord 2-1
02 december 2023 Feyenoord - FC Twente 0-1
13 maart 2022 FC Twente - Feyenoord 6-0
04 februari 2022 FC Twente - Feyenoord 2-1
05 november 2021 Feyenoord - FC Twente 0-0

Vooruitblik

De interlandweek was voor Weimar een grote teleurstelling: Weimar mocht haar debuut maken in Oranje, maar door matig spel van de Leeuwinnen en een blunder van Weimar verloor Oranje voor het eerst in 7 jaar van België. Zij werd geslachtofferd door de bondscoach en werd buiten de selectie gelaten. Gelukkig is Torny wel blij met Weimar:"Voor ons is ze de absolute nummer 1". Helaas moet ze bij Feyenoord nog 1 wedstrijd aan de kant blijven vanwege de rode kaart die ze tegen FC Utrecht opliep. 2e doelvrouw Szymczak zal haar plek onder de lat weer innemen. Grote vraag is hoe Torny Feyenoord deze wedstrijd gaat neerzetten. Krijgt Henry een kans om zich te laten zien en haar waarde te tonen of moet zij na een succesvolle interlandperiode (Henry maakte haar debuut bij Jong Oranje Leeuwinnen) op de bank blijven zitten? Met het scorend vermogen van FC Twente en de ruimtes die Feyenoord weggaf in de eerste 2 wedstrijden gaat het een moeilijke wedstrijd worden.
 
Komende zondag wordt er om 12:15u afgetrapt op Sportpark Het Diekman. De wedstrijd wordt uitgezonden op het open kanaal van ESPN.

Delen

Reacties

Nog geen reacties